De 5 beste iPhones van 2019: wat is de beste iPhone van het moment?

De 5 beste iPhones van 2019: wat is de beste iPhone van het moment?

Als je ervoor hebt gekozen om een iPhone in huis te halen, sta je nog steeds voor een andere belangrijke beslissing. Want wat is de beste iPhone? Wij zetten ze op een rij in deze top 5.

Wat is de beste iPhone?

  1. iPhone XS
  2. iPhone XS Max
  3. iPhone XR
  4. iPhone X
  5. iPhone 8

1. iPhone XS

beste iPhone Als je de beste iPhone van het moment wil, ben je bij de iPhone XS aan het juiste adres. Deze iPhone heeft de snelste specificaties, het mooiste scherm en de beste materialen voor de behuizing. Met de iPhone XS haal je een enorm krachtige smartphone in huis waar je jaren mee vooruit kunt. Het toestel draait op de nieuwe A12-chip van Apple, die het toestel sneller en zuiniger maakt dan al zijn voorgangers.

Ook is de camera verbeterd met de ondersteuning van Smart HDR. Deze techniek verbetert je foto’s zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Hoewel de iPhone XS de beste iPhone is van het moment, betaal je hier ook flink voor.

Check hier de beste aanbiedingen voor een iPhone XS abonnement

2. iPhone XS Max

beste iPhoneVind je de iPhone XS een mooie smartphone, maar is het scherm te klein? Dan is de iPhone XS Max voor jou gemaakt. Deze smartphone heeft alles wat de XS heeft, met als enige verschil het veel grotere 6,5 inch-oled-scherm. Een flink verschil ten opzichte van het 5,8 inch scherm dat in de iPhone XS zit.

Handig voor het kijken van video’s of als je graag games speelt op je iPhone. Dan is die extra schermruimte geen overbodige luxe. Uiteraard betaal je voor dit extra grote exemplaar ook meer, wat de XS Max de duurste iPhone van het moment maakt.

Check hier de beste aanbiedingen voor een iPhone XS Max abonnement

3. iPhone XR

beste iPhone Voor iedereen die wel de nieuwste iPhone wil hebben maar niet te diep in de buidel wil tasten, heeft Apple de iPhone XR gemaakt. Deze iPhone heeft precies dezelfde A12-chip als de iPhone XS en XS Max, maar levert op andere gebieden in om de prijs omlaag te krijgen.

Zo heeft de XR geen oled-scherm maar een lcd-display, wat voor dikkere schermranden zorgt. Ook is er op de achterkant een enkele cameralens aanwezig in plaats van een dubbele en is het frame van een goedkoper materiaal gemaakt. Dat neemt niet weg dat de iPhone XR nog steeds een uitstekende smartphone is. De accuduur van de XR is zelfs beter dan die van de XS, wat met het scherm te maken heeft dat energiezuiniger is.

Check hier de beste aanbiedingen voor een iPhone XR abonnement

4. iPhone X

De iPhone X introduceerde eind 2017 een gloednieuw design voor de iPhone. Daardoor ziet de X er bijna exact hetzelfde uit als de iPhone XS, maar is deze al een stuk goedkoper. De chip is een jaartje ouder maar kan zich nog steeds met de absolute top meten en ook de camera is in staat om schitterende foto’s te schieten.

De iPhone X wordt bovendien nog jaren door Apple ondersteund met iOS-updates. Daardoor kun je de komende jaren nog steeds aan de slag met alle nieuwe functies die Apple jaarlijks toevoegt aan de software van de iPhone.

Check hier de beste aanbiedingen voor een iPhone X abonnement

5. iPhone 8

Als je een modern design niet heel belangrijk vindt en vooral naar de prijs kijkt, dan is de iPhone 8 een interessante keuze. Hoewel dit toestel niet het gelikte uiterlijk van de iPhone X heeft (en geen Face ID biedt), draait het apparaat wel op precies dezelfde A11-chip als de X.

Ook ondersteunt de iPhone 8 draadloos opladen en gaat de accu gemakkelijk een volle dag mee. Dat maakt van de iPhone 8 een goed toestel voor als je op zoek bent naar een goed presenterende smartphone die jaren ondersteunde zal worden. Het enige nadeel is dat het design van de 8 er anno 2019 wel flink verouderd uit begint te zien. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Check hier de beste aanbiedingen voor een iPhone 8 abonnement

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel