De 5 beste iPhones van 2021: wat is de beste iPhone van het moment?

De 5 beste iPhones van 2021: wat is de beste iPhone van het moment?

Als je ervoor hebt gekozen om een iPhone in huis te halen, sta je nog steeds voor een andere belangrijke beslissing. Want wat is de beste iPhone? Wij zetten ze op een rij in deze top 5.

Wat is de beste iPhone?

  1. iPhone 12 Pro
  2. iPhone 12 Pro Max
  3. iPhone SE (2020)
  4. iPhone 12
  5. iPhone 12 mini

1. iPhone 12 Pro

Als je de beste iPhone van het moment wil, ben je bij de iPhone 12 Pro aan het juiste adres. Het toestel heeft een prachtig ontwerp met haarscherp oled-scherm, is supersnel en heeft drie erg goede camera’s achterop. Nieuw is de LiDAR-scanner die een 3D-kaart van de omgeving maakt, waardoor de iPhone diepte ‘ziet’ en sneller kan focussen. De iPhone 12 Pro ondersteunt daarnaast 5G voor sneller mobiel internet, MagSafe om magnetisch op te laden en accessoires te koppelen en krijgt jaren iOS-updates.

Ben je benieuwd naar alle voor- en nadelen van de smartphone? Lees of bekijk dan onze uitgebreide iPhone 12 Pro tweede indruk, waarin we het toestel bespreken na drie maanden gebruik. Of bekijk hieronder de videoreview.

Check hier de beste aanbiedingen voor een iPhone 12 Pro met abonnement. Je kunt de iPhone 12 Pro ook los kopen voor 1129 euro.

2. iPhone 12 Pro Max

Spreekt de uitstekende iPhone 12 Pro je aan maar heb je liever een groter scherm? Dan is de iPhone 12 Pro Max de beste keuze. Dit is de grootste iPhone ooit, voorzien van een 6,7 inch-scherm. Op dit grote en grootste display komen je video’s, games en apps het beste uit de verf. De iPhone 12 Pro Max doet verder erg veel denken aan de 12 Pro, maar heeft een grotere accu en iets betere zoomcamera. Vanwege het grotere ontwerp is de Max-versie ook duurder.

Meer weten? Check hier onze uitgebreide tweede indruk van de iPhone 12 Pro Max na drie maanden dagelijks gebruik. Een losse iPhone 12 Pro Max kost 1199 euro en natuurlijk kun je de iPhone 12 Pro Max ook met abonnement aanschaffen.

3. iPhone SE (2020)

Hoef je niet zo nodig de nieuwste en duurste iPhone? Dan is de iPhone SE (2020) uit – je raadt het al – 2020 een interessante keuze. Het is de meest betaalbare nieuwe iPhone die je kan kopen. Een losse iPhone SE (2020) haal je al vanaf 439 euro in huis, wat ‘m honderden euro’s goedkoper maakt dan de iPhone 12-serie.

Natuurlijk merk je dat prijsverschil. De iPhone SE (2020) heeft geen prachtig oled-scherm, ondersteunt geen 5G en MagSafe en heeft slechts één camera op de achterkant. Maar dat wil niet zeggen dat de smartphone eenvoudig of incompleet is. Integendeel. De iPhone SE (2020) draait op een hele krachtige processor, beschikt over minimaal 64 GB opslaggeheugen en kan draadloos opladen. De behuizing is water- en stofdicht, de iPhone draait dezelfde iOS-software en krijgt nog jaren updates.

De iPhone SE (2020) is ook een goede keuze als je een compacte iPhone zoekt. Dankzij zijn 4,7 inch-scherm kun je de telefoon comfortabel met één hand gebruiken. Lees hier onze uitgebreide iPhone SE (2020) review of bekijk de videoreview. Hier check je de iPhone SE (2020) met abonnement.

4. iPhone 12

Hoewel de iPhone 12 Pro en 12 Pro Max de beste iPhones van dit moment zijn, bieden ze niet de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Die titel gaat naar de iPhone 12. Dit model is honderden euro’s voordeliger en biedt bijna dezelfde gebruikservaring. De iPhone 12 is daarom voor velen de slimste keuze. De smartphone heeft een even fraai scherm, is even snel en maakt bijna even mooie foto’s en video’s.

Wil je weten hoe de iPhone 12 na drie maanden bevalt? Lees dan vooral onze tweede indruk waarin we ingaan op de voor- en nadelen van de smartphone.

Check hier de beste aanbiedingen voor een iPhone 12 met abonnement. Heb je al een fijn (sim-only)abonnement? Dan kun je de iPhone 12 ook los kopen.

5. iPhone 12 mini

Wil je een compacte iPhone maar vind je de betaalbare iPhone SE (2020) net niet goed genoeg? Dan kom je uit bij de iPhone 12 mini, die nieuwer is en betere specificaties heeft. De 12 mini is dankzij de smallere randen rond het scherm zelfs handzamer dan de SE (2020). Het toestel heeft een mooi oled-scherm, dezelfde processor als andere iPhone 12-modellen en ondersteunt 5G.

De iPhone 12 mini is vanwege zijn complete specificaties, moderne ontwerp en kleine jasje een goed alternatief voor de grote iPhone 12-modellen. Een bijkomend voordeel is de prijs. Een losse iPhone 12 mini kost minder dan 700 euro. Je kunt de iPhone 12 mini ook met abonnement in huis halen.

Meer weten? Lees hier onze iPhone 12 mini review of bekijk onderstaande videoreview.

Geschreven door Rens Blom

Freelance techjournalist uit Castricum die voor online en papieren media schrijft over elektronica, technologie en innovatie. Maakt in zijn vrije tijd graag strandwandelingen met de hond.

Bekijk profiel