iPhone 7
Op het eerste gezicht wijkt de iPhone 7 weinig af van zijn voorgangers, maar schijn bedriegt. Onder de motorkap is dit model een flink stuk krachtiger en ook het ontwerp van onder meer de homeknop is op de schop gegaan. Dit alles draagt eraan bij dat dit de beste iPhone tot nu toe is, al is hij qua vernieuwingen niet wereldschokkend.
De iPhone 7 en 7 Plus vertonen veel overeenkomsten qua hardware, al heeft laatstgenoemde een groter scherm (5,5 inch) en een betere camera met optische zoom. Ook heeft de Plus-variant een grotere accu, wat logisch is aangezien het display meer energie verbruikt. Benieuwd wat de iPhone 7 allemaal te bieden heeft? Op deze pagina zetten we het op een rijtje.
iPhone 7 (Plus) release en prijs
Apple introduceerde de iPhone 7 en 7 Plus op 7 september 2016 en beide toestellen verschenen op 16 september in Nederland en België. De adviesprijs van de normale iPhone bedroeg bij verschijning 769 euro voor de 32GB-variant, terwijl je voor het instapmodel van de iPhone 7 Plus 909 euro moest neertellen.
Inmiddels zijn beide varianten iets goedkoper verkrijgbaar; check de actuele iPhone 7 aanbiedingen om te zien waar je het voordeligst uit bent. Je kunt de nieuwe iPhone ook los kopen in combinatie met een sim only abonnement. Je ontloopt dan bovendien een BKR-registratie, aangezien je geen lening afsluit voor het toestel.
Bekijk de videoreview
Onze vrienden van iPhoned hebben het nieuwe toestel van Apple uitgebreid onder handen genomen. In de video hieronder laten ze je de belangrijkste functies zien en of het de moeite waard is om te upgraden naar de iPhone 7. Leuk detail: deze videoreview is opgenomen met de camera van de iPhone 7 Plus.
De belangrijkste opties van de iPhone 7
De iPhone 7 mag dan qua looks niet spectaculair zijn, het was op het moment van verschijning wel de beste iPhone die Apple tot dan toe had gemaakt. Hieronder hebben we de belangrijkste weetjes over het toestel op een rijtje gezet, zodat je kunt zien hoe hij zich verhoudt tot eerdere modellen.
- 4,7 of 5,5 inch-scherm met een verbeterde kleurweergave
- Stof- en waterbestendige behuizing, zonder koptelefoonaansluiting
- Nieuwe homeknop en Taptic Engine
- Krachtigere hardware kan overweg met intensieve games en multitasken
Design en bouwkwaliteit
Van de buitenkant is de nieuwe iPhone nauwelijks te onderscheiden van de iPhone 6(S), maar er zijn wel degelijk zaken veranderd. Zo is de behuizing van de iPhone 7 eindelijk stof- en waterbestendig. Laat je de smartphone per ongeluk in het zwembad of een toiletpot vallen, dan hoef je niet bang te zijn dat hij stuk gaat. Het toestel houdt het onder water tot een half uur vol.
Wat je merkt – vooral als de iPhone is uitgeschakeld – is dat de homeknop niet meer klikt. Apple heeft er een platte sensor van gemaakt, die er hetzelfde uitziet en subtiel trilt als je erop drukt. Hoe sterk de trilling is, kun je zelf instellen. De zogenoemde ‘Taptic Engine’ wordt ook voor andere zaken gebruikt. Zo krijg je feedback in bepaalde games, maar voel je het ook als je door lijstjes scrolt of schakelaars in- en uitschakelt.
De iPhone 7 wordt geleverd in de kleuren gitzwart, zwart, zilver, goud, roségoud en speciale rode uitvoering. Laatstgenoemde is waarschijnlijk maar voor een beperkte tijd leverbaar. Alle varianten zijn overigens niet voorzien van een koptelefoonaansluiting, al geeft Apple je er een adapter bij om je oude oordopjes aan te sluiten. Daarnaast kun je natuurlijk een koptelefoon draadloos of via de Lightning-poort koppelen.
Scherm en software
Het display van de iPhone 7 meet nog steeds 4,7 inch en heeft een resolutie van 1334 bij 750 pixels, wat grofweg neerkomt op 720p (hd). Heb je behoefte aan meer ruimte, dan kun je de grotere iPhone 7 Plus overwegen, die een scherm heeft van 5,5 inch met 1920 bij 1080 pixels. Beide telefoons hebben nagenoeg evenveel pixels per inch, waardoor het beeld lekker scherp oogt. Alleen voor virtual reality is de schermresolutie niet optimaal; dan heb je minimaal 2K of 4K nodig om te voorkomen dat beelden er korrelig uitzien.
Qua scherpte is de iPhone 7 niet beter of slechter dan zijn voorganger, al is de weergave van kleuren wél verbeterd. Dat zorgt ervoor dat de interface, games en foto’s nog beter tot hun recht komen. Het scherm heeft bovendien goede kijkhoeken en een goed contrast, waardoor het ook in de buitenlucht goed afleesbaar is.
Uit de doos draait de nieuwe iPhone op iOS 10, al heeft het toestel de afgelopen tijd de nodige updates ontvangen. We verwachten dat Apple dit model minimaal tot eind 2020 blijft ondersteunen, dus de komende tijd kun je rekenen op nieuwe functies en de beste beveiliging voor je smartphone.
Hardware en camera
Op het gebied van hardware kan de iPhone 7 zich prima meten met concurrerende modellen als de Samsung Galaxy S8. Apples A10 Fusion-chip zorgt voor goede prestaties en helpt ook een handje om de accu langer mee te laten gaan. De term ‘Fusion’ zegt het eigenlijk al: de A10-chip is een fusie tussen twee verschillende setjes kernen.
Twee kernen zijn altijd actief, terwijl de andere twee alleen geactiveerd worden als je de iPhone intensief gebruikt. Tijdens het spelen van games bijvoorbeeld, maar ook bij het bewerken van video’s. Koppel dit aan 2GB werkgeheugen (de iPhone 7 Plus heeft 3GB) en je hebt voldoende power om soepel te multitasken en grafisch intensieve apps te draaien.
De camera is met afstand de grootste verbetering van de iPhone 7. Beide modellen hebben een 12 megapixel-camera, optische beeldstabilisatie en een groot diafragma. Dankzij dat laatste zien foto’s er ook mooi uit als de belichting niet optimaal is. De iPhone 7 Plus heeft bovendien een dubbele camera, die het mogelijk maakt om optisch in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. Tot slot is de frontcamera verbeterd, zodat je selfies er nog scherper uitzien.
iPhone 7 kopen? Check de beste deals
Enthousiast geworden na het lezen van het bovenstaande? De iPhone 7 is nu verkrijgbaar bij diverse webshops en providers. Bekijk de beste iPhone 7 abonnementen van dit moment en haal hem vandaag nog in huis.