De 5 beste midrange smartphones van dit moment

De 5 beste midrange smartphones van dit moment

Een smartphone hoeft je tegenwoordig geen fortuin meer te kosten. Sterker nog, meer dan de helft van de toestellen die tegenwoordig worden verkocht, gaan voor minder dan 200 euro over de toonbank.

Omdat goedkoop vaak ook duurkoop betekent, lichten we in dit artikel de beste midrange smartphones uit. Telefoons van rond de 300 euro die een prima prijs-kwaliteitverhouding bieden en nauwelijks concessies doen.

1. Samsung Galaxy S4

De populairste smartphone van 2013 kost tegenwoordig minder dan 330 euro, en daar krijg je best veel voor terug. De Samsung Galaxy S4 heeft een dunne en lichte behuizing, een fraai full-hd-scherm en de hardware is snel genoeg om de meest recente apps en games te kunnen gebruiken.

galaxy s4 midrange smartphones

Bovendien draait de telefoon op de meest recente Android-versie met de TouchWiz-skin van Samsung. Die kleurrijke interface kan niet iedereen bekoren, maar brengt wel diverse handige functies met zich mee. Ook over de 13 megapixel-camera zijn we nog steeds te spreken.

2. iPhone 5C

Deze kleurrijke iPhone is volgens velen een flop door de hoge introductieprijs en de nauwelijks vernieuwde hardware. Maar inmiddels is het toestel een stuk aantrekkelijker geprijsd en daarmee een prima alternatief voor wie de vlaggenschepen van Apple te duur vindt. Los haal je het toestel voor iets meer dan 300 euro in huis en een iPhone 5C met abonnement heb je al voor twee tientjes per maand. Daarvoor krijg je een compacte smartphone met een stevig design, goede camera’s en hardware die ook anno 2015 prima voldoet.

3. OnePlus One

De OnePlus One is een midrange smartphone met high-end specs. Het toestel werd vorig jaar geïntroduceerd en was aanvankelijk slecht leverbaar (door een vreselijk invitesysteem), maar sinds kort is de One voor iedereen te bestellen en zelfs nog goedkoper geworden.

oneplus one

Voor de 16GB-versie betaal je 249 euro, terwijl het 64GB-model vijf tientjes meer kost. De specs zijn indrukwekkend. Zo heeft de One een groot 5,5 inch-scherm (full-hd), een Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en een flinke accu van 3100 mAh.

4. Huawei Ascend P7

De Huawei Ascend P7 werd onlangs opgevolgd door de Huawei P8, maar eerstgenoemde is nog steeds een aantrekkelijke keuze. De smartphone is bijna net zo goedkoop als de OnePlus One, maar dankzij het 5 inch-scherm (full-hd) beter te hanteren. Bovendien is de P7 lekker dun en licht en van alle gemakken voorzien. Denk aan 16GB uitbreidbare opslagruimte, een vlotte quadcore-processor en twee uitstekende camera’s. Ook kost een Huawei Ascend P7 met abonnement je nog geen twee tientjes per maand, waarbij je de telefoon kosteloos krijgt.

5. Nokia Lumia 930

Kijken we naar het Windows Phone-platform, dan valt vooral op dat budgettelefoons goed verkopen. Ben je echter veeleisender als het aankomt op het scherm, de camera’s en prestaties van je smartphone, dan is de Nokia Lumia 930 het model om voor te gaan.

midrange smartphones

Dit vlaggenschip is wat duurder dan de Lumia 830, maar beschikt wel over een full-hd-scherm (5 inch), meer geheugen (32GB) en een betere 20 megapixel-camera. Ook het design is mooi, met dunne schermranden en een solide bouwkwaliteit. Als je niet per se een Windows Phone hoeft, zijn er echter betere alternatieven met Android beschikbaar.

Wat is volgens jou de beste midrange smartphone van dit moment? Laat het weten in de comments!

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.