iPhone 8

De iPhone 8 is de compleet nieuwe iPhone van 2017. Apple vernieuwt het design, voert grote verbeteringen door en maakt op alle vlakken de iPhone klaar voor de toekomst. Op deze pagina zetten we alles wat we over de iPhone 8 weten overzichtelijk op een rijtje.

iPhone 8 release en prijs

Apple heeft de iPhone 8 nog niet officieel onthuld, maar doet dit naar verwachting tijdens een evenement in september. Het bedrijf uit Cupertino kondigt de nieuwe smartphone altijd op een speciaal evenement aan, waar ceo Tim Cook de nieuwe producten voor het najaar uit de doeken doet. Dat zal ook dit jaar niet anders zijn.

Op het moment van schrijven is de iPhone 8 nog niet officieel onthuld. De informatie die we hieronder bespreken is dan ook gebaseerd op geruchten. Met nog maar een maandje te gaan zijn deze echter behoorlijk betrouwbaar. Je kunt de nieuwe iPhone straks los kopen in combinatie met een sim only abonnement. Je ontloopt dan bovendien een BKR-registratie, aangezien je geen lening afsluit voor het toestel.

De belangrijkste iPhone 8 functies

Vorig jaar bracht Apple met de iPhone 7 een weinig vernieuwend toestel uit. Waterdichtheid was een leuke bonus, maar het was duidelijk niet de revolutie waar men op gehoopt had. Hoe anders wordt dit in september 2017. De iPhone 8 moet dit najaar hoge ogen gooien met een waslijst aan gloednieuwe functies. Zo stapt Apple over naar een oled-scherm, wat voor mooiere kleuren en scherper beeld zorgt.

Ook stapt Apple over van de vingerafdrukscanner naar gezichtsherkenning. In plaats van je vinger op het scherm leggen, scant de nieuwe frontcamera jouw gezicht. Omdat een gezicht meer herkenningspunten heeft dan een vingerafdruk, is dit volgens Apple een extra veilige manier om je toestel te ontgrendelen.

Hoe de techniek precies werkt is nog niet duidelijk, al zou een infrarode laser ervoor moeten zorgen dat de iPhone ook in een ruimte met weinig licht jouw gezicht herkent. Een bekende Apple-analist stelt bovendien dat de iPhone een gezicht al kan scannen als de telefoon op tafel ligt. Dit maakt het ontgrendelen van je iPhone 8 in theorie enorm makkelijk.

Compleet nieuw design

Ook het design van de iPhone 8 gaat op de schop. Weg zijn de brede schermranden aan de boven- en onderkant van het toestel, wat ook betekent dat de homeknop verdwijnt. De voorkant van de iPhone 8 bestaat voornamelijk uit een groot oled-display, met uitzondering van een kleine uitsnede aan de bovenkant. Hier zit de verbeterde dubbele frontcamera verstopt.

Aan de achterkant is voor het eerst in jaren weer een glasplaatje te vinden. Dit is hard nodig om een andere grote verbetering te introduceren: draadloos opladen. Zoals het er nu naar uitziet heb je geen kabel meer nodig om de accu van de iPhone 8 van stroom te voorzien. Wil je de iPhone wel opladen met een kabeltje, dan kun je gewoon de Lightning-aansluiting gebruiken.

Dubbele camera

De dubbele cameralens van de iPhone 7 Plus keert dit najaar terug op de iPhone 8, al ziet hij er wel iets anders uit. Apple heeft ervoor gekozen om de lens een kwartslag te draaien, al is nog niet helemaal duidelijk waarom. Mogelijk speelt de nieuwe positie een rol voor augmented reality, iets waar Apple vol op inzet met iOS 11 en ARKit.

Wat wordt de prijs van de iPhone 8?

Hoewel Apple de iPhone 8 nog niet officieel onthuld heeft, gonst het al maanden van de geruchten over de prijs. De ene analist stelt dat Apple minstens duizend euro vraagt voor het instapmodel, terwijl een andere bron beweert dat we van een vanafprijs van 1200 tot 1300 euro uit moeten gaan. Iets wat wel zo goed als zeker is, is dat Apple meer zal vragen voor de iPhone 8 dan voor de iPhone 7 en iPhone 7S.