Apples nieuwe smartphones: check de iPhone 8 en 8 Plus review

Apples nieuwe smartphones: check de iPhone 8 en 8 Plus review

De iPhone 8 en 8 Plus zijn de nieuwste telefoons van Apple en introduceren enkele interessante vernieuwingen. Onze vrienden van iPhoned hebben de telefoons uitgebreid getest.

Check de iPhone 8 recensie

Op de komst van de iPhone 8 werd geanticipeerd, maar toch was de onthulling niet gebruikelijk. Normaliter brengt Apple eens in de twee jaar een volledig nieuwe iPhone uit, en daartussen een S-versie. Dit zou betekenen dat we dit jaar de 7S en 7S Plus zouden krijgen, maar toch Apple onthulde de iPhone 8 en 8 Plus.

Hoewel de nieuwe telefoon niet de naam ‘iPhone 7S' draagt, is ‘ie dat in de praktijk wel. Het design is namelijk nauwelijks veranderd, al is er intern wel van alles aangepast. De meest in het oog springende feature is de ondersteuning voor draadloos opladen. Een draadje wordt hierdoor overbodig, maar je moet er wel los een draadloze lader voor aanschaffen.

Verder zijn het vernieuwingen zoals we gewend zijn van een S-versie. De iPhone 8 heeft een nieuwe A11-chip, die het toestel krachtiger en toekomstbestendiger maakt. Daarnaast draait de 8 op iOS 11, dat Apples nieuwe augmented reality-framework ARKit, ondersteunt. De camera is ook verbeterd. Ook nieuw is True Tone-technologie, dat we kennen van de iPad Pro.

Meer weten? Check dan de volledige iPhone 8 review bij onze vrienden van iPhoned.

Aan de slag met de iPhone 8 Plus

Waar de iPhone 8 dus eigenlijk de 7S is, moet je de 8 Plus vooral als de 7S Plus zien. De iPhone 8 Plus biedt dezelfde verbeteringen als de 8, maar heeft wel een groter 5,5 inch-scherm. Wat inmiddels wel begint te storen, is dat de 8 Plus voor zijn schermgrootte nogal lomp is. De bezels zijn vrij dik, terwijl de concurrentie voorkantvullende displays biedt. Apple laat met de iPhone X wel zien de kant van randloze schermen op te gaan.

Uniek aan de 8 Plus is een stukje software in de camera. In de Portretmodus is namelijk een nieuwe functie toegevoegd, genaamd Portretbelichting. Met deze functie kun je voor en na het maken van een foto voor verschillende soorten belichting kiezen. Zo kun je iemand in de schijnwerper zetten of de contouren van het gezicht naar voren laten komen.

In de uitgebreide iPhone 8 Plus review lees je meer over de smartphone en of hij zijn forse prijskaartje waard is.

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.

Bekijk profiel