Met deze klantenkaart-apps scoor je altijd korting zonder een volle portemonnee

Met deze klantenkaart-apps scoor je altijd korting zonder een volle portemonnee

Puilt jouw portemonnee ook uit van de klantenkaarten, tegoedbonnen en pasjes? Dan ben je niet de enige. Dit zijn de 3 beste pasjes-apps voor je Android-smartphone en iPhone.

De 3 beste klantenkaart-apps voor Android en iPhone

Bij steeds meer winkels kun je met klantenkaarten voor korting sparen. Dit is natuurlijk heel leuk, maar al deze pasjes nemen wel veel ruimte in beslag. Dit terwijl het plastic zelf eigenlijk niet nodig is: alleen de barcode is relevant.

Door deze streepjes eenmalig met een van onderstaande apps te scannen profiteer je altijd van korting, zonder continu met een dikke portemonnee rond te lopen. Steeds meer winkels ondersteunen apps voor klantenkaarten, maar gooi je pasjes niet direct weg.

1. OK Klantenkaart-apps (1)

OK omschrijft zichzelf als “slimme portemonnee”. Daar waar je met veel andere pasjes-apps alleen korting kunt scannen, kun je bij OK ook terecht voor spaarpunten, zegeltjesacties en zelfs betalen. Wanneer je een rekening hebt bij ABN Amro, Bunq, ING of de Rabobank kan OK een barcode van jouw bankpas maken. Hiermee betaal je in café's, winkels en online. Zo heb je dus eigenlijk een soort Apple Pay of Google Pay op je smartphone.

OK werkt daarnaast ook als tickethouder. Zo kun je toegangskaarten voor de dierentuin, festivals of sauna in de app bewaren en eventueel delen met vrienden. Dit alles gebeurt uiteraard versleuteld. OK verdient geld aan de winkeliers die het platform moeten kopen zodat de app advertentievrij is.

Download OK in de App Store (gratis)

Download OK in Google Play (gratis)

2. Dappre Klantenkaart-apps (1)

In het land der klantenkaart-apps onderscheidt Dappre zich door betalen sociaal te maken. Je kunt daarom niet alleen korting scoren en punten bijhouden, maar ook chatten met vrienden en groepen. Met een contactkaart maak je een duidelijk profiel van jezelf en bepaal je welke vrienden deze gegevens mogen zien. Alle data wordt versleuteld opgeslagen en Dappre belooft dat jij eigenaar blijft van deze data.

De app is gratis en verdient geld door bedrijven aan te sluiten. Zij kunnen jou bijvoorbeeld unieke aanbiedingen doen op basis van jouw interesses en voorkeuren. Dappre is gratis te gebruiken en toont geen advertenties.

→ Download Dappre in de App Store (gratis)

→ Download Dappre in Google Play (gratis)

3. Stocard Klantenkaart-apps (2)

Stocard is een van de oudste klantenkaart-apps en telt meer dan twee miljoen gebruikers in de Benelux. De digitale klantenkaart werkt samen met veel winkels en ketens waaronder Albert Heijn, Decathlon, Etos en Praxis. Door een account aan te maken neem je direct al je klantenkaarten en gespaarde actiepunten mee wanneer je van telefoon wisselt.

Een leuk detail is dat Stocard op basis van je locatie precies weet welke kaart je nodig hebt en tijdens een bezoekje aan de Appie dus direct de Bonuskaart tevoorschijn tovert. Ook houdt de app je op de hoogte van kortingsacties en weet je dus altijd wanneer de wijn, laminaat of kopje koffie om de hoek extra voordelig is.

→ Download Stocard in de App Store (gratis)

→ Download Stocard in Google Play (gratis)

Geschreven door Michel van 't Klaphek

Freelance journalist die graag schrijft over technologie en privacy, de zakelijke kant van smartphones en de mensen achter de industrie. Daarnaast fanatiek sporter en bijna afgestudeerd als economisch geograaf.

Bekijk profiel