BlackBerry OS 10 update nu in Nederland te downloaden

BlackBerry OS 10 update nu in Nederland te downloaden

BlackBerry heeft BlackBerry OS 10 van een update voorzien. De BlackBerry OS 10-update voegt verschillende nieuwe functies toe aan de BlackBerry Q10, Q5 en Z10.

BlackBerry is beginnen met de uitrol van een update voor toestellen die BlackBerry OS 10.1 draaien. Deze update zou voor het einde van de zomer beschikbaar moeten zijn, maar is nu al in Nederland te downloaden. De update is 151MB groot en is gewoon via je BlackBerry 10-toestel te downloaden, zo meldt GSMinfo. Zorg er wel even voor dat de batterij vol genoeg is.

Vernieuwingen in de BlackBerry OS 10 update

blackberry-q5De update voor BlackBerry's nieuwste besturingssysteem dat pas op drie toestellen draait, moet er vooral voor zorgen dat alles net wat lekkerder en soepeler loopt. Ook de functionaliteit van sommige BlackBerry OS 10-onderdelen is verbeterd. Zo is het na de update mogelijk om meer met zogeheten swipes te doen in de BlackBerry Hub.

De apps voor Facebook, LinkedIn en Twitter zijn daarnaast van een update voorzien. Bij Twitter wordt de tijdlijn nu automatisch ververst bijvoorbeeld en in de Facebook-app is het eindelijk mogelijk om mensen te taggen in foto's die al online staan. In BlackBerry World – BlackBerry's app-winkel – is het nu mogelijk om de twaalf laatste apps te zien die je hebt bekeken en een verlanglijstje bij te houden van maximaal 48 apps.

Zie de website van BlackBerry voor een volledige lijst van alle veranderingen.

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel