Sony Xperia Z1 nu overal verkrijgbaar

Sony Xperia Z1 nu overal verkrijgbaar

De Sony Xperia Z1 is sinds woensdagavond overal te verkrijgen in de Nederlandse winkels, en wordt donderdag officieel getoond aan de Nederlandse pers.

De Sony Xperia Z1 is een fijne verbetering ten opzichte van Sony's vorige vlaggenschip, de Sony Xperia Z. Het toestel heeft om te beginnen een 5 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels, een krachtige quadcore-processor die draait op 2.2GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan interne opslagruimte (uitbreidbaar) en een accu van maar liefst 3000 mAh.

De indrukwekkende 20,7-megapixel-camera wordt daarnaast aangevuld met een 2-megapixel-frontcamera. Die 20,7-megapixel-camera schiet volgens Sony de beste foto's op smartphonegebied. Dit zou onder andere komen dankzij de Lens G van Sony. Deze heeft een 27 millimeter brede hoek en een zogeheten F2.0-diafragma-opening.

De Sony Xperia Z1 draait nog wel op Android 4.2.2, wat niet de laatste versie van Android is. Over een update naar Android 4.3 is nog niets bekend. Ondersteuning voor 4g-netwerken is uiteraard wel aanwezig, dus je zult razendsnel kunnen internetten met de Xperia Z1.

Het nieuwe vlaggenschip van Sony is in Nederland vanaf ongeveer 640 euro te vinden in de meeste webwinkels. Daarbij krijg je dus de versie met 16GB aan interne opslagruimte. Het toestel is verkrijgbaar in het paars, wit en zwart.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel