Xperia Z Ultra geïntroduceerd door Sony

Xperia Z Ultra geïntroduceerd door Sony

Sony heeft dinsdagochtend de Xperia Z Ultra onthuld. De grote smartphone heeft een 6,4 inch-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels, en huisvest de snelle Qualcomm Snapdragon 800, een quadcore-processor die in de Xperia Z op 2.2GHz is geklokt.

xperia z ultra

Het is momenteel een populaire trend om toestellen met grote schermen uit te brengen; Sony gaat nu ook mee in deze trend, met de Xperia Z Ultra. De Xperia Z Ultra is daarentegen slechts 6,5 millimeter dik en net als de Xperia Z tegen water en stof bestendig.

De smartphone bevat verder 2GB aan intern geheugen, 16GB aan interne opslagcapaciteit, een 8-megapixel-camera, een 2-megapixel-frontcamera en een accu met een capaciteit van 3000 mAh. Het toestel maakt gebruik van de laatste versie van Android, 4.2.2 Jelly Bean.

Quantum dots in het scherm

Het 6,4 inch-scherm van de Xperia Z Ultra maakt gebruik van Sony’s Triluminos-technologie met zogeheten ‘quantum dots’. Hierdoor is het backlight van het toestel standaard blauw, en worden de andere quantum dots gebruikt om het scherm rood en groen te laten kleuren. Door deze technologie zou het scherm meer en dus betere kleuren kunnen weergeven dan tot nu toe mogelijk was.

De Xperia Z Ultra verschijnt dit najaar, in een zwarte, witte en paarse editie. Een adviesprijs is echter nog niet bekend gemaakt. Sony bracht vandaag ook de Android 4.2.2-update uit voor zijn reguliere Xperia Z.

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.