Sony Xperia Z Android 4.2.2 update nu te downloaden

Sony Xperia Z Android 4.2.2 update nu te downloaden

De Sony Xperia Z Android 4.2.2-update wordt naar alle toestellen uitgerold. De update moet vooralsnog wel via Sony’s PC Companion-software worden binnengehaald.

Hoewel de Xperia Z Android 4.2.2-update alleen voor bepaalde Xperia Z-toestellen beschikbaar is, kan de update al wel op sommige Nederlandse toestellen worden geïnstalleerd. Probeer het dus vooral zelf via Sony's PC Companion-software.

De zogeheten changelog voor de update naar Android 4.2.2 laat zien dat Sony nieuwe versies van zijn media-apps, een nieuwe functionaliteit-widget en ondersteuning voor micro-sd-kaarten tot 64GB heeft toegevoegd. Het meest interessante aan de update is de nieuwe aanpasbare navigatiebalk met snelle instellingen (quick settings).

Xperia Z Android 4.2.2 update niet ‘over the air'

Omdat de update enkel via de PC Companion-software geïnstalleerd kan worden, kunnen gebruikers deze Sony Xperia Z Android 4.2.2-update niet ‘over the air' binnenhengelen. Het is wel te verwachten dat Sony de Android 4.2.2-update voor alle geünlockte en simlockvrije Xperia Z-toestellen eveneens de komende week uitrolt. Die toestellen kunnen namelijk geen gebruikmaken van Sony's software.

Eerder deze week ging overigens het gerucht dat Sony met een nieuwe editie van de Xperia Z gaat komen, die Qualcomms nieuwste Snapdragon 800-processor. Deze maakt toestellen doorgaans aanzienlijk sneller en energiezuiniger.

xperia z

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel