Zo download je YouTube-video’s op je smartphone

Zo download je YouTube-video’s op je smartphone

Wil je een YouTube-filmpje graag nog een keer bekijken, ook als je geen internetverbinding hebt? Dat kan! In dit artikel lees je alles over video’s van YouTube downloaden.

Video’s van YouTube downloaden: zo doe je dat

In augustus 2018 is YouTube Premium gelanceerd waarmee je onder meer offline naar filmpjes kunt kijken. Deze dienst kost geld en daarom maakt YouTube het zo lastig mogelijk om op andere manier video’s te downloaden, maar het is mogelijk.

We beginnen echter bij de simpelste optie: een abonnement op YouTube Premium aanschaffen. Deze dienst heette vroeger YouTube Red en je kunt er onder meer video’s mee opslaan. Zo werkt het:

  1. Open de YouTube-app en tik een video aan;
  2. Tik op het download-icoon onder de videospeler;
  3. Selecteer de videokwaliteit en de download gaat automatisch van start;
  4. Zodra het blauwe vinkje verschijnt is de video gedownload en kun je ‘m offline bekijken.

YouTube Premium kost 11,99 euro per maand en de eerste drie maanden zijn gratis. Naast video's downloaden heb je dan ook geen last meer van reclames, en kun je luisteren naar YouTube Music.

Zonder abonnement op YouTube Premium

Geen zin om lid van YouTube Premium te worden? Gelukkig zijn er honderden apps en websites waarmee je alsnog video’s van YouTube kunt downloaden. Voor het gemak nemen we hier een website als voorbeeld omdat apps vaak snel verwijderd worden uit de App Store en Google Play.

  1. Ga in de YouTube-app naar de video die jij wil downloaden;
  2. Tik op ‘Delen’ en selecteer ‘Link kopiëren’;
  3. Ga vervolgens naar deze website en plak de link in het venster;
  4. Kies welk formaat je nodig hebt (mp3 is geluid en mp4 is ook beeld) en druk op ‘Omzetten'. Standaard is mp3 geselecteerd;
  5. Wacht tot de video is omgezet en de video wordt automatisch gedownload.

Soms krijg je een ongewilde reclame zodra je op de download-knop tikt: deze kun je gewoon negeren. Hetzelfde geldt voor de melding dat de website je notificaties wil sturen. Ook hier hoef je niets mee te doen.

Geschreven door Michel van 't Klaphek

Freelance journalist die graag schrijft over technologie en privacy, de zakelijke kant van smartphones en de mensen achter de industrie. Daarnaast fanatiek sporter en bijna afgestudeerd als economisch geograaf.

Bekijk profiel