Met deze apps verstuur je gemakkelijk grote bestanden naar anderen

Met deze apps verstuur je gemakkelijk grote bestanden naar anderen

Soms is het nodig om grote bestanden te versturen met je smartphone, zoals een videobestand of een groot spel. In dit artikel laten we je een aantal handige apps zien waarmee je makkelijk zo'n bestand kunt delen.

1. Google Drive

bestanden versturen smartphoneGoogle Drive is de online opslagdienst van Google, en biedt een makkelijke manier om samen te werken aan grote projecten. Met de bijbehorende apps zoals Docs en Sheets kun je bovendien ook overal waar je bent productief zijn, zelfs zonder internetverbinding.

Drive werkt ook uitstekend om grotere bestanden te delen met anderen. Hiervoor hoef je alleen het bestand in kwestie naar Drive te uploaden, waarna je gemakkelijk vanuit de app een link kunt kopiëren. Via deze link kunnen anderen vervolgens je bestand downloaden. Met een gratis Google-account kun je zo 15GB aan opslagruimte gebruiken.

Download Google Drive voor Android en iPhone (gratis)

2. WeTransfer

bestanden versturen smartphoneWeTransfer is ook een online opslagdienst, maar dan met een iets andere insteek. Zoals de naam al doet vermoeden is deze app specifiek gericht op het versturen van bestanden, en niet op het opslaan van gegevens voor de langere termijn. Je kunt WeTransfer dan ook alleen maar gebruiken om andere mensen een link te sturen naar jouw bestand, dat je via de app naar de dienst uploadt.

Met een gratis WeTransfer-account kun je per keer 10GB aan bestanden versturen. Met WeTransfer Plus kun je tot 20GB per keer versturen, en zelfs kiezen wanneer de downloadlink van jouw bestand niet meer geldig is.

Download WeTransfer voor Android en iPhone (gratis)

3. OneDrive

bestanden versturen smartphoneOok Microsoft biedt een opslagdienst waarmee je grote bestanden kunt versturen. OneDrive biedt vergelijkbare functies als Google Drive, met online versies van Word, Excel en PowerPoint om documenten te bewerken. De OneDrive-app kan daarnaast automatisch backups van je camera-app maken, zodat je nooit iets kwijtraakt.

Bestanden delen via de OneDrive-app gaat op dezelfde manier in zijn werk als met de Drive-app. Je uploadt je bestand naar je OneDrive, waarna je vervolgens de link kunt delen via elk medium dat je zelf wil. Dit kan ook via een simpel WhatsApp-berichtje. Gratis accounts krijgen 5GB aan opslagruimte, wat uit te breiden is tegen betaling.

Download OneDrive voor Android en iPhone (gratis)

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel