Smartphones in april: dit gebeurt er deze maand

Smartphones in april: dit gebeurt er deze maand

April is de maand waarin we de vele geruchten van de afgelopen maanden tot hun conclusie zien komen. Zo verschijnt de Galaxy S8 eindelijk in Nederland, maar ook Huawei en Apple zitten niet stil.

1. Galaxy S8 release: eind april in de schappen

Samsung presenteerde een week geleden eindelijk zijn nieuwste twee vlaggenschepen: de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus. Deze smartphones hebben een scherm dat vrijwel de hele voorkant van het toestel beslaat. De Galaxy S8 heeft bovendien een verbeterde 12 megapixel-camera aan de achterkant en een waterdichte behuizing. Daarnaast zet Samsung fors in op kunstmatige intelligentie met Bixby, de assistent die een stuk slimmer wordt dan andere spraakgestuurde assistenten.

Smartphones in april

Als je de S8 nu al bestelt heb je ‘m eerder in huis. De smartphone ligt officieel op 28 april in de winkels, maar mensen die een Galaxy S8 preorder plaatsen mogen vanaf 20 april aan de slag met Samsungs nieuwe vlaggenschip. Deze actie geldt voor zowel de kleinere als de grotere versie van het toestel. De Galaxy S8 krijgt een adviesprijs van 799 euro, terwijl de Galaxy S8 Plus met 899 euro ietsje duurder is.

2. Huawei P10 Plus: release op 10 april, mét betere camera

Ondanks dat Huawei zijn vlaggenschip tijdens het Mobile World Congress al presenteerde is het niet alles dat het bedrijf voor ons in petto heeft. In april brengt Huawei namelijk de Huawei P10 Plus uit, een verbeterde versie van de Huawei P10. Dat toestel heeft een stuk meer te bieden dan zijn kleinere broertje.

Smartphones in april

Zo heeft de P10 Plus een 5,5 inch-scherm dat net wat groter is dan de 5,1 inch Huawei P10. Ook is de schermresolutie wat hoger, met 2560 bij 1440 pixels. De dubbele camera achterop heeft nog altijd een dubbele 12 en 20 megapixel-sensor, maar dan met een diafragma van f/1.8 in plaats van f/2.2. Dit verbetert de cameraprestaties in omstandigheden met weinig licht aanzienlijk. De Huawei P10 Plus ligt vanaf 10 april in Nederland in de winkels met een adviesprijs van 749 euro.

3. Apple iPad (2017): verbeterd instapmodel

Ook Apple zit niet stil in april, want het bedrijf brengt deze maand een nieuwe iPad op de markt. De iPad (2017) is bedoeld als nieuw instapmodel in de tabletserie en brengt de 9,7 inch-reeks weer up-to-date met de rest van Apples assortiment.

Smartphones in april

De tablet heeft onder de motorkap dezelfde processor als de iPhone 6S en wordt geleverd met 32GB opslagruimte bij het goedkoopste model. Wat opvalt is dat de tablet zowel dikker als iets zwaarder is dan zijn voorganger, de iPad Air 2. Daarnaast mist dit nieuwe model een paar functies van de iPad Pro, zoals ondersteuning voor de Apple Pencil of een TrueTone-display dat zich aanpast aan het omgevingslicht. De iPad (2017) is vanaf begin april te koop in Nederland met een adviesprijs die begint bij 409 euro.

4. Honor introduceert nieuw vlaggenschip met dubbele camera

Naast Huawei komt ook dochterbedrijf Honor met een nieuwe smartphone in april. Op 5 april gaat het bedrijf een nieuw vlaggenschip uit de doeken doen. Het bedrijf wil er zelf nog niets over loslaten, maar volgens het geruchtencircuit gaat het hier om de Honor 8 Pro. Dat toestel is nu al in China te koop als de Honor V9, en heeft net zoals de Huawei P10 een dubbele camera aan de achterkant.

Smartphones in april

De Honor 8 Pro heeft verder behoorlijke specificaties voor een Honor-smartphone. Onder de motorkap loopt een krachtige Kirin 960-processor uit de stal van Huawei, die bijgestaan wordt door 4GB aan werkgeheugen. Het scherm aan de voorkant heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en heeft een diagonaal van 5,7 inch. Phabletliefhebbers kunnen dus hun hart ophalen met deze smartphone.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel