6 smartphone-apps voor een geslaagde Koningsdag

6 smartphone-apps voor een geslaagde Koningsdag

Ook dit jaar worden de oranje slingers en hoedjes uit de kast gehaald voor de verjaardag van koning Willem-Alexander. Smartphone.nl zet de 6 beste Koningsdag-apps op een rijtje.

1. Oranje Selfie Koningsdag 2017

Ben je op zoek naar een app om de leukste momenten tijdens Koningsdag vast te leggen, dan is de Oranje Selfie-app de moeite waard. Hiermee kun je geinige selfies maken en faceswappen met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Bovendien kun je allemaal filters aan je kiekjes toevoegen. Uiteraard zijn er verschillende manieren om foto's te delen, via bijvoorbeeld Facebook, Twitter en WhatsApp.

Oranje Selfie Koningsdag 2017 is gratis te downloaden in de App Store.

2. Google Maps

Google Maps heeft sinds kort een functie om live je locatie te delen. Enorm handig, want hierdoor kun je vlug zien waar je vrienden zijn, of kijken of ze veilig op een feestje zijn aangekomen. Zorg wel dat je Google Maps toestemming geeft om je locatie te delen, want anders werkt de functie niet. Het delen van locaties kan direct via de app, of je kunt een link aanmaken om te delen. Op een kaart zie je vervolgens jezelf en je vrienden verschijnen.

Google Maps is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

3. Buienradar

Buienradar Koningsdag-appsKoningsdag wordt volgens de laatste weersvoorspellingen koud en een beetje nat. Des te handiger om de officiële Buienradar-app op zak te hebben. De app voorziet je van actuele weersinformatie en betrouwbare verwachtingen, die worden weergegeven in een overzichtelijk menu. Zo weet je precies wanneer de buien jouw kant op komen.

Buienradar is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

4. Shazam

Koningsdag-apps ShazamOp Koningsdag word je overladen met de grootste Nederlandse dj's en artiesten. Het is dan ook aan te raden om Shazam bij de hand te hebben, zodat je snel kunt checken welke nummers gedraaid worden. Druk in het homescherm van Shazam op de knop in het midden. Als het liedje goed hoorbaar is, toont de app binnen enkele seconden de naam, artiest en achtergrondinformatie van het nummer.

Shazam is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

5. Tikkie

Ga je tijdens Koningsdag met vrienden naar een feestje, dan is een app om gemakkelijk de kosten te delen geen overbodige luxe. Tikkie maakt het makkelijk om geld naar bekenden over te maken. Download de app, voer een bedrag in en deel vervolgens de link met je vrienden. Die kunnen dan via iDEAL de betaling snel en simpel afronden. Zo weet je zeker dat iedereen meebetaalt aan de drankjes.

Zoek mijn Vrienden is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

6. Zoek mijn Vrienden

Zoek mijn vrienden Koningsdag-appsOp een festival komt het wel eens voor dat je vrienden je uit het oog verliezen of andersom. De app Zoek mijn Vrienden zorgt ervoor dat dit probleem tot de verleden tijd behoort. Door met z'n allen de app te downloaden en elkaar toe te voegen, weet je precies waar iedereen uithangt. Dat noem je nog eens goed voorbereid Koningsdag ingaan!

Zoek mijn Vrienden is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel