Waar en wanneer schijnt de zon? Check het met deze 3 apps

Waar en wanneer schijnt de zon? Check het met deze 3 apps

Nederland staat bekend om zijn regenachtige weer, dus als de zon schijnt wil je die natuurlijk meepakken. Met deze apps voor Android en iPhone mis je geen enkele zonnestraal.

De beste zonneradar-apps voor je smartphone

Jaarlijks schijnt de zon gemiddeld 1500 uur in Nederland. Om hier maximaal van te kunnen genieten, moet je natuurlijk wel weten waar en hoe laat je van de zonnestralen kunt genieten. Deze apps helpen daarbij.

1. Buienradar Buienradar zonneradar icoon

Buienradar is veruit de populairste weer-app van Nederland, en dat is niet voor niets. De website en app zijn namelijk ontzettend uitgebreid, waardoor je geen ander programma meer nodig hebt. Naast de standaard buienradar, vind je hier ook een kaart met waar de zon schijnt.

Na het opstarten tik je linksonder op de kaart op ‘Buienradar’, waarna een menu verschijnt. Selecteer hier ‘Zonradar’. Je ziet nu de voorspelling van de komende drie uur waar de zon gaat schijnen. Ook kun je zien waar de zon het afgelopen uur heeft geschenen.

→ Download Buienradar voor Android (gratis)

→ Download Buienradar voor iPhone en iPad (gratis)

2. Weeronline Weeronline zonneradar icoon

Weeronline lijkt in basis op Buienradar, maar gooit het over een ietwat andere boeg. De app vertelt je namelijk welke activiteiten bij het weer passen door cijfers uit te delen. Wanneer het zo goed als windstil is en rond de 20 graden is het ideaal golfweer en ook barbecueen is een goed idee.

De app heeft geen zonneradar, maar laat weersvoorspellingen zien op basis van jouw locatie. Daarnaast weet je via het geschreven nieuwsbericht precies hoe de dag gaat verlopen, en of je dus zonnebrand mee moet nemen.

→ Download Weeronline voor Android (gratis)

Download Weeronline voor iPhone en iPad (gratis)

3. Weersvoorspelling Weersvoorspelling zonneradar icoon

Toegegeven: deze app wint geen originaliteitsprijs qua naam, maar doet wel waar ‘ie voor bedoeld is. Weersvoorspelling is een ontzettend uitgebreide weer-app en laat onder meer zien hoe laat de zon opkomt, en wanneer die ondergaat.

Net als Buienradar beschikt Weersvoorspelling over een zonneradar, waarin je direct afleest hoe warm het is. Het enige nadeel is dat je geen voorspellingen kunt zien, maar enkel de situatie van het moment. Daar staat tegenover dat je per locatie wél uitgebreide weersvoorspellingen kunt bekijken, inclusief wanneer de zon schijnt.

→ Download Weervoorspelling in Google Play (gratis)

Geschreven door Michel van 't Klaphek

Freelance journalist die graag schrijft over technologie en privacy, de zakelijke kant van smartphones en de mensen achter de industrie. Daarnaast fanatiek sporter en bijna afgestudeerd als economisch geograaf.

Bekijk profiel