5 zaken die je moet weten over de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

5 zaken die je moet weten over de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

De Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL zijn officieel aangekondigd. Dit moet je allemaal weten over de nieuwe vlaggenschepen van Google.

Google Pixel 3 (XL) gepresenteerd

Google heeft zijn nieuwe smartphones onthuld tijdens het Made by Google 2018-event. De Pixel 3 heeft een 5,5 inch-display en de Pixel 3 XL een 6,3 inch amoled-scherm. De nieuwe toestellen zijn qua design niet enorm veel veranderd ten opzichte van de Pixel 2 (XL), maar bevatten aardig wat verbeteringen achter de schermen. Wij zetten de belangrijkste features van de nieuwe vlaggenschepen voor je op een rijtje.

1. Design: 3 XL heeft notch

De grootste designverandering is terug te vinden op de Google Pixel 3 XL. Hierop is de bovenste bezel ingeruild voor een notch. Deze is opvallend groot vergeleken met andere smartphones, en biedt ruimte aan de dubbele frontcamera, sensoren en stereospeakers.

De Pixel 3 heeft geen inkeping, maar de schermranden zijn wel iets dunner als die van de Pixel 2. Beide toestellen zijn straks verkrijgbaar in drie kleuren: Clearly White, Not Pink en Just Black.

2. Android 9.0 met Pixel-launcher

De smartphones draaien op het gloednieuwe Android 9.0 (Pie) en dienen als Googles voorbeeld van hoe Android hoort te zijn. Verwacht met dit toestel namelijk maandelijkse beveiligingsupdates en als eerste Android software-updates.

Naast Pie werken de telefoons met de Pixel-launcher, waardoor de Google Assistent prominent aanwezig is. De inmiddels ook Nederlandstalige slimme assistent is snel te activeren, zelfs door te knijpen. Hiervoor is namelijk wederom de Active Edge-technologie toegevoegd.

3. Kunstmatige intelligentie helpt camera een handje

In een tijd waar verschillende fabrikanten smartphones uitbrengen met drie camera's achterop, doen de Pixels het met een enkele 12 megapixel-camera. Toch doet deze niet onder voor de rest, doordat de kracht zit in de camerasoftware en de toegepaste kunstmatige intelligentie.

Zo onderscheidt het apparaat zelf wat de voor- en achtergrond is, om een bokeh-effect toe te voegen aan een portretfoto. Daarnaast is perfecte timing niet meer noodzakelijk, dankzij de Top Shot-functie. Hiermee maak je heel snel achter elkaar meerdere foto's, zodat het beste plaatje er altijd tussen zit.

Ook nieuw is de Night Side-feature, waarmee foto's maken in het donker een sprong vooruit maakt. Deze functie is later ook beschikbaar op oudere Pixel-modellen. Voorop kiest Google bij de Pixel 3 (XL) wel voor een dubbele lens. Twee camera's met ieder 8 megapixel laten je scherpe selfies maken en bovendien ook bredere zelfportretten maken. Zo past iedereen op de groepsselfie.

4. Draadloos en sneller opladen

De behuizing van de nieuwe vlaggenschepen is van glas, zodat draadloos opladen mogelijk is. Tijdens het Made by Google 2018-evenement heeft Google ook de Pixel Stand gepresenteerd. Hiermee laad je de Pixel draadloos op en verandert de telefoon meteen in een Google Home met scherm. Daarnaast hebben de toestellen een usb-c-poort. Met een 18 Watt-adapter is snelladen daardoor mogelijk en is je telefoon zo weer vol.

5. Toestelprijzen

De Pixel 3-telefoons worden officieel niet in de Benelux uitgebracht. Maar omdat ze straks wel verkrijgbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, kun je via grijze import alsnog een exemplaar bemachtigen.

Dit zijn de Europese prijzen voor de Pixel 3 (XL):

  • Google Pixel 3 (64GB): 849 euro
  • Google Pixel 3 (128GB): 949 euro
  • Google Pixel 3 XL (64GB): 949 euro
  • Google Pixel 3 XL (128GB): 1049 euro

Geschreven door Florence Peeters

Techjournalist uit Cuijk. Spitst oren voor smartphones, innovatie en big data in alle vormen. Wordt ook gelukkig van sport, reizen en muziek.

Bekijk profiel