Belastingdienst app in ontwikkeling, laat je mobiel aangifte doen

Belastingdienst app in ontwikkeling, laat je mobiel aangifte doen

Dankzij de Belastingdienst app is het binnenkort mogelijk om je aangifte op je smartphone te doen. De app moet volgend jaar klaar zijn en wordt aanvankelijk op de iPhone en iPad uitgebracht.

 Belastingdienst app toeslagenDe Belastingdienst app kan pas in 2015 worden gebruikt voor de aangifte over 2014 en dus alleen op Apple-apparaten met iOS. Een Android-versie wordt op een later moment uitgebracht, maar onbekend is wanneer we de app voor dat platform precies tegemoet kunnen zien. Hetzelfde geldt voor de BlackBerry- en Winodws Phone-versie.

Qua functionaliteit is de Belastingdienst app in het begin nog beperkt. Zo is het alleen mogelijk eenvoudige aangiftes, waarbij een groot deel van de gegevens al bekend zijn, in te vullen. Denk aan reeds door de werkgever betaalde belastingen en gegevens over de hypotheekrente en spaarrekeningen.

Voor een uitgebreidere aangifte, waarbij je meer moet doen dan het controleren van ingevulde velden, is het nodig om een pc of Mac te gebruiken.

Via

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel