BlackBerry verbreekt banden met T-Mobile in VS na conflict

BlackBerry verbreekt banden met T-Mobile in VS na conflict

BlackBerry gaat zijn licentie met de Amerikaanse T-Mobile niet verlengen in navolging van een conflict dat beide partijen eerder dit jaar met elkaar hadden. Dat heeft de telefoonfabrikant woensdag bekendgemaakt. De licentie van T-Mobile om Blackberry-toestellen te verkopen verloopt op 25 april, dus over drie weken.

Obama BlackBerryBestaande Blackberry-gebruikers op T-Mobile zullen geen verschil merken qua ondersteuning en klantvriendelijkheid, benadrukt het bedrijf in een verklaring. CEO John Chen meldt dat BlackBerry niet meer verder wil met T-Mobile vanuit strategisch oogpunt. Een hernieuwde samenwerking in de toekomst wordt niet per definitie uitgesloten.

Chen, de nieuwe BlackBerry-baas die Thorsten Heins opvolgde, vindt het jammer dat de samenwerking stopt. “Helaas komen onze strategieën niet overeen. We moeten nu ingrijpen ten behoeve van onze BlackBerry-klanten. We hopen weer met T-Mobile in zee te gaan als onze strategieën weer op één lijn zitten”, legt de CEO het besluit uit.

Abonnement BlackBerry T-Mobile niet meer mogelijk

T-MobileHet beëindigen van de samenwerking volgt na een conflict dat BlackBerry had met de Amerikaanse afdeling in februari eerder dit jaar. Chen was ‘furieus’ omdat T-Mobile in zijn optiek klanten met een BlackBerry-toestel aan het aansporen was om over te stappen op iPhone 5S zonder extra betalingen. Dat schoot bij de Canadese telefoonmaker in het verkeerde keelgat.

Hoewel het misschien niet verstandig is dat BlackBerry de banden verbreekt met T-Mobile, is het wel tekenend voor de situatie waarin BlackBerry verkeert. Het bedrijf werkt hard aan een comeback, nadat bleek dat de toestelverkoop wederom sterk was afgenomen. Het bedrijf bezit momenteel nog maar een aandeel van anderhalf procent in de smartphonemarkt.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel