Telfort stelt lancering 4G uit naar onbekende datum

Telfort stelt lancering 4G uit naar onbekende datum

Oorspronkelijk zou het 4G-netwerk voor Telfort-klanten gisteren uitgerold worden, maar de provider heeft laten weten dat dat niet meer gaat gebeuren. Door een technische storing is het uitgesteld naar een onbekende datum, zo laat de provider op zijn officiële forum weten.

telfort 4gDe dochteronderneming van KPN ontdekte vlak voor de geplande uitrol een technische storing in het netwerk. Daardoor moeten klanten nog even geduld hebben voor 4G, meldt Telfort. “Vlak voor de introductie van deze nieuwe dienst hebben wij een technisch probleem geconstateerd.”

Telfort wil de tijd nemen om dat op te lossen. Over de aard van het technische probleem werd niets naar buiten gebracht. Het is hoe dan ook minder prettig nieuws voor de smartphone-gebruikers die hunkeren naar sneller mobiel internet. KPN en Hi ondersteunen het netwerk immers al wel.

Hoge snelheden met Telfort 4G

De bundel van de provider, die als ‘InternetVersneller 4G’ door het leven gaat, is gemakkelijk toe te voegen aan een bestaand Telfort-abonnement. Gebruikers moeten rekening houden met de voorwaarden van 4G. Bovendien dienen zij een speciale u-simkaart in bezit te hebben.

De verbeterde snelheden van Telfort 4G zijn aanzienlijk. Bij het inschakelen van 4G bedraagt de maximale downloadsnelheid om en nabij 25Mbit/s. Omgerekend is dat een downloadsnelheid van circa 3,1MB per seconde.

InternetVersneller 4G-bundel

De InternetVersneller 4G-bundel kost standaard 5 euro per maand. KPN en Hi bieden reeds ondersteuning voor sneller mobiel internet. De beschikbaarheid van hun 4G-netwerk wordt doorlopend uitgebreid.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel