BlackBerry Q10 is vanaf 29 mei verkrijgbaar

BlackBerry Q10 is vanaf 29 mei verkrijgbaar

BlackBerry heeft bekendgemaakt dat de BlackBerry Q10 vanaf 29 mei in Nederland verkocht gaat worden. De smartphone met QWERTY-toetsenbord heeft een 3,1 inch-touchscreen en draait op BlackBerry 10.

De BlackBerry Q10 werd in januari samen met de BlackBerry Z10 aangekondigd en wordt BlackBerry’s krachtigste vlaggenschip met QWERTY-toetsenbord. Op BlackBerry’s jaarlijke event BlackBerry Live werd er ook al een kleiner broertje van de Q10 aangekondigd, de Q5. Deze is echter iets minder krachtig onder zijn motorkap.

De Q10 huisvest een 3,1 inch-touchscreen van 720 bij 720 pixels, een 8-megapixel-camera, een frontcamera voor videobellen en een accu van 1800mAh. De dualcore-processor draait op een snelheid van 1.5GHz. Los zal de BlackBerry Q10 vanaf ongeveer 615 te koop zijn.

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.