Een derde van alle BlackBerry-apps afkomstig van één ontwikkelaar

Een derde van alle BlackBerry-apps afkomstig van één ontwikkelaar

Website BerryReview heeft achterhaald dat van de circa 120.000 apps in BlackBerry World, de app-winkel voor BlackBerry-toestellen, er meer dan 47.000 door één ontwikkelaar zijn gemaakt.

De maker van al deze BlackBerry-apps is app-ontwikkelaar S4BB. BlackBerry-ceo Thorsten Heins maakte 14 mei nog bekend dat er inmiddels 120.000 apps zijn te vinden in BlackBerry World. Het bedrijf stimuleert al een flinke tijd zoveel mogelijk app-ontwikkelaars om meer voor BlackBerry te doen. Daar hebben ze bij één ontwikkelaar kennelijk heel erg veel succes mee gehad.

S4BB lijkt met zijn enorm brede portfolio de nadruk te leggen op kwantiteit, niet echt op kwaliteit. Zo zijn er ontelbaar veel apps waarmee je een klein onderdeel van je telefoon kunt afsluiten achter een wachtwoord, tientallen apps die enkel een nieuwsfeed van een bepaalde bron doorzetten en een app als Mega Fart kan natuurlijk niet ontbreken.

BlackBerry heeft goede BlackBerry-apps hard nodig

blackberryDe ontdekking is geen goed nieuws voor BlackBerry. Het nieuwe BlackBerry OS 10 verliest al tijden marktaandeel ten opzichte van onder andere Android en Windows Phone. Een flink aantal (goede) apps voor BlackBerry OS 10's ecosysteem zou zeker helpen bij het omzetten van die dalende lijn.

BlackBerry laat in een reactie weten dat BlackBerry World openstaat voor iedere app-ontwikkelaar en dat de consument mag bepalen welke apps een download waard zijn of niet. Het bedrijf doet daarnaast zijn best om apps en games die een download zeker waard zijn voldoende in het zonlicht te zetten.

Bron: BerryReview

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel