Windows Phone groter dan iPhone in Latijns-Amerika

Windows Phone groter dan iPhone in Latijns-Amerika

Microsoft heeft op zijn eigen site gemeld dat mobiel besturingssysteem Windows Phone inmiddels groter is dan iPhone in Latijns-Amerika. Alleen Android is nog groter. Dit blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van onderzoeksbureau IDC.

Het succes in Latijns-Amerika werd volgens Microsoft al vorig kwartaal waargenomen, maar nu het Windows Phone-succes twee keer op rij is geconstateerd in onder andere Mexico durft het bedrijf uit Redmond wel te stellen dat ze succesvoller in Latijns-Amerika zijn dan Apple.

De gegevens zijn gebaseerd op landen als Colombia, Mexico en Peru, waarbij Colombia het het beste doet. Daar gebruiken 25,6 procent van de gebruikers een Windows Phone-toestel. In landen als Argentinië, Brazilië en Chili neemt Microsofts mobiele besturingssysteem inmiddels een derde plek in.

Microsoft al nummer 2 in tien grote landen

“Marktonderzoek toont aan dat Microsoft een belangrijke winst aan het maken is in Latijns-Amerika. Microsoft moet er nu voor zorgen dat er genoeg nieuwe toestellen beschikbaar komen, zodat deze trend de komende drie maanden blijft aanhouden”, meldt IDC's Oliver Flores over de cijfers.

De gigant uit Redmond deelt echter geen specifieke verkoopcijfers. Het succes in Latijns-Amerika is voornamelijk te danken aan goedkope Windows Phone 8-toestellen als de Nokia Lumia 520 en Lumia 720. Binnenkort komt daar nog de zeer betaalbare Lumia 625 bij.

Microsoft beweerde onlangs ook al dat het in tien landen momenteel de grootste speler na Android is. Welke landen dat precies zijn, is echter niet bekend.
Nokia Lumia 520
Bron: Microsoft

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel