Samsung Galaxy Round met gebogen scherm officieel aangekondigd

Samsung Galaxy Round met gebogen scherm officieel aangekondigd

Onlangs heeft Samsung de Galaxy Round aangekondigd, een toestel dat opvalt door zijn multifunctionele gebogen scherm.

Het unieke aan de Samsung Galaxy Round is het licht gebogen 5,7 inch-scherm dat, wanneer uitgeschakeld, toch meldingen kan weergeven. Door het toestel plat op een tafel te leggen, kun je hem een kant op rollen om zo de tijd, accustatus en eventuele gemiste berichten te raadplegen. Handig voor als je geen zin hebt om het toestel ook daadwerkelijk vast te pakken.

Galaxy Round: nieuwe functies

Daarnaast is het zogenoemde Gravity Effect toegevoegd aan de Galaxy Round, dat vooral functioneel is voor sporters. Het laat je gemakkelijk je muziek besturen, terwijl je smartphone in je zak zit. Ook handig zijn de mogelijkheden voor multitasken. Dankzij Multi Window kun je tegelijkertijd twee apps op het scherm gebruiken.

Op dit moment staat de Galaxy Round gepland voor een release in Zuid-Korea op 10 oktober. Het toestel kost daar omgerekend 746 euro. Voor die prijs krijg je een smartphone die qua specificaties gelijkwaardig is aan de Samsung Galaxy Note 3.

Intern vind je een 2.3GHz-quadcore-processor, 3GB werkgeheugen, een 2800 mAh-accu en een 13-megapixelcamera. Het toestel draait bij de release op Android 4.3 (Jelly Bean). Een Nederlandse releasedatum is vooralsnog niet bekend.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel