Samsung Galaxy S4 binnen 2 weken al 6 miljoen keer verkocht

Samsung Galaxy S4 binnen 2 weken al 6 miljoen keer verkocht

De Samsung Galaxy S4, het nieuwe toptoestel van Samsung, is binnen twee weken al meer dan zes miljoen keer verkocht. Met deze verkoopcijfers is de Galaxy S4 een groter succes dan zijn voorganger, de Galaxy S3.

In de eerste vier dagen na de release van de Galaxy S4 schoot de verkoop omhoog waarna het toestel onder de consumenten erg populair bleef. Het Zuid-Koreaanse bedrijf had, net als vele analisten, een dergelijk verkoopsucces al verwacht. Als de Galaxy S4 in dit tempo over de toonbank blijft gaan, bereikt Samsung binnen een maand de eerste grote mijlpaal van tien miljoen stuks.

De Galaxy S4 behaalde pas in 21 dagen de drie miljoen stuks. Ook de Galaxy S2 en originele Galaxy-smartphone verkochten minder goed: ze hadden respectievelijk 55 dagen en 85 dagen om de drie miljoen verkochte toestellen te behalen. Het verkoopsucces valt niet alleen op door de winst op voorgaande modellen, want de Galaxy S4 krijgt ook veel concurrentie van de HTC One en Sony Xperia Z.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel