‘HTC komt met Windows Phone 8-versie HTC One’

‘HTC komt met Windows Phone 8-versie HTC One’

Een bron heeft tegenover website Neowin aangegeven dat HTC met een Windows Phone-versie van zijn vlaggenschip HTC One komt.

Het apparaat zou een 4 tot 5 inch-scherm hebben, een behuizing die voornamelijk van metaal is, Beats Audio, HTC's UltraPixel-technologie voor de camera, en maakt gebruik van de zogeheten GDR3-update voor Windows Phone 8.

Windows Phone 8Deze nog niet verschenen update moet WP8-toestellen ondersteuning laten bieden voor populaire Qualcomm-processors en resoluties die hoger zijn dan 1280 bij 720 pixels.

Door het benutten van deze update kan een mogelijke WP8-versie van de HTC One een maximale resolutie krijgen van 1920 bij 1080 pixels en een quadcore-processor huisvesten.

GDR3-update pas eind dit jaar

Die update komt echter pas eind 2013, wat erop duidt dat de HTC One-variant met Windows Phone 8 pas tegen die tijd zou kunnen verschijnen als de geruchten accuraat zijn. Het wordt volgens Neowin dan ook verwacht dat het toestel pas in de herfst wordt aangekondigd.

Smartphone.nl heeft vorige week nog alle betaalbare Windows Phone 8-telefoons van dit moment onder de loep genomen, dus misschien zit daar nog een interessant toestel bij om het tot de komst van een Windows Phone 8-versie van de HTC One uit te houden.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel