Microsoft betaalt developers voor het maken van een app

Microsoft betaalt developers voor het maken van een app

Microsoft heeft een behoorlijke achterstand te dichten ten opzichte van het aantal apps dat beschikbaar is in de App Store van Apple en Google Play. Reden voor het bedrijf om developers een vergoeding van 100 dollar te betalen per app.

Incentive van 100 dollar per app alleen in de VS

Developers in de VS krijgen van Microsoft honderd 100 dollar per app aangeboden die ze ontwikkelen voor de Windows Phone en Windows 8. Er geldt een maximum van tien apps voor de Windows Phone 8 en tien apps voor Windows 8. In totaal kan een developer dus 2000 dollar opstrijken.

Het succes van de Windows Phone 8 is mede afhankelijk van de hoeveelheid en de aantrekkelijkheid van de apps die beschikbaar zijn in de Windows Phone 8-winkel. Op dit vlak heeft Microsoft nog een inhaalslag te maken. Momenteel zijn er voor de Windows Phone 8 ongeveer 145.000 apps beschikbaar, dit in vergelijking met de App Store en Google Play die beiden circa 700.000 apps aanbieden.

Serieuze developers zullen voor een vergoeding van 100 dollar per nieuwe app niet echt warmlopen. De incentive zal naar verwachting vooral omarmt worden door hobbyisten.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel