HTC naar verluidt bezig met HTC One Windows Phone

HTC naar verluidt bezig met HTC One Windows Phone

De HTC One M8 is nog maar net aangekondigd, of er gaan alweer geruchten rond over een mogelijke Windows Phone-versie van het aankomende toptoestel. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Wpdang op basis van een anonieme bron.

htc one m8De redacteuren van het Chinese Wpdang berichten vaker over onaangekondigde Windows Phone-toestellen. Zo hadden zij eerder al het bestaan van de Lumia 1020 correct voorspeld. De huidige HTC One M8 draait op het meest recente besturingssysteem van Android: 4.4.2 KitKat. Wat een Windows Phone-versie voor het toestel zou kunnen betekenen, is niet te zeggen.

Volgens Wpdang, die zijn informatie baseert op een betrouwbaar persoon, krijgt de nieuwe versie soortgelijke specificaties als de dinsdag aangekondigde Android-versie. Dat zou betekenen dat het toestel mogelijk ook een 5-inch super-lcd2-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels krijgt.

HTC One Windows Phone release onzeker

De Chinese site wist niet te zeggen wanneer HTC de Windows Phone-versie van de HTC One M8 officieel aankondigt. De Android-variant ligt in ieder geval vanaf 4 april in de Nederlandse winkels. Het betreft één van de meest veelbelovende high-end toestellen van dit jaar, dankzij de aanwezigheid van de krachtige Qualcomm Snapdragon 801-chip en een quadcore-processor, die maximaal klokt op 2,5GHz.

Het toestel is daarnaast voorzien van 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte, die met een micro-sd-kaart is uit te breiden tot 128GB. De indrukwekkende 4 ultrapixel camera op de achterzijde neemt meer licht op dan gebruikelijk en is daardoor ideaal voor donkere ruimtes.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel