HTC onthult nieuw topmodel, de supersnelle HTC One met full-hd-scherm

HTC onthult nieuw topmodel, de supersnelle HTC One met full-hd-scherm

De Taiwainese telefoonfabrikant HTC heeft dinsdag op een evenement in Londen zijn nieuwe vlaggenschip onthuld: de HTC One (M8). Het toestel heet dus niet ‘The All New HTC One’ of ‘HTC Two’, namen die maandenlang in het geruchtencircuit opdoken.

htc one m8De opvolger op de HTC One draagt dezelfde naam als het origineel, alleen krijgt de nieuwe smartphone de codenaam M8 die tussen aanhalingstekens weergegeven wordt. HTC heeft het toestel opnieuw een metalen design gegeven. Met het aluminium aan de zijkant moet het bedienen van de telefoon net iets makkelijker gaan. Andere visuele verandering is de sprong van mat naar glimmend, waardoor de kleur van de telefoon nog meer in het oog springt.

Snapdragon 801 in HTC One

Voorafgaand de aankondiging van de One waren de specificaties eigenlijk zo goed als bekend. De telefoon krijgt een indrukwekkend 5-inch super-lcd2-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De beschermlaag is van Gorilla Glass 3 van Corning, het laatste wapenfeit van de glasfabrikant.

Onder de motorkap heeft de nieuwe One de krachtige Qualcomm Snapdragon 801-chip en een quadcore-processor, die maximaal klokt op 2,5GHz. Verder is het toestel voorzien van 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte, die met een micro-sd-kaart is uit te breiden tot 128GB.

Indrukwekkende 4 ultrapixel-camera

Zoals verwacht draait de M8 op Android 4.4.2 KitKat, het meest recente besturingssysteem van Android. De eigen Sense 6-skin geeft het menu een uniek design die zo kenmerkend is voor HTC-toestellen. De accu van 2600 mAh zorgt ervoor dat de smartphone lang mee moet gaan, zelfs bij intensief gebruik.

Aan de voorkant van het toestel zit een 5 megapixel-camera, voldoende om keurige selfies mee te schieten. Op de achterzijde zit de indrukwekkende 4 ultrapixel camera, die meer licht opneemt dan gebruikelijk en daardoor ideaal is voor donkere ruimtes.

De HTC One (M8) ligt vanaf 4 april in de winkelrekken voor een adviesprijs van 699 euro. Dat is vóór de release van de Galaxy S5. Het toestel is te koop in de kleuren zilver en grijs. De gouden versie komt later naar Nederland, maar wanneer is nog onduidelijk.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel