Huawei ziet af van dualboot smartphone met Android én Windows Phone

Huawei ziet af van dualboot smartphone met Android én Windows Phone

Huawei kondigde vorige week aan met een dualboot smartphone bezig te zijn waarop de gebruiker zowel Android als Windows Phone kan draaien. Dat plan is nu alweer van tafel geveegd, zo laat het bedrijf weten.

Daarmee is het Zuid-Aziatische bedrijf de derde fabrikant die een product met Android en Windows op één systeem annuleert. Samsung en Asus gingen Huawei al eerder voor. Het is niet bekend waarom de fabrikant de ontwikkeling van de dualboot heeft stopgezet.

Huawei probeerde met de smartphone Windows Phone populairder te maken op de Chinese markt. De prioriteit voor dat besturingssysteem ligt op die markt wat lager. “Daarom zetten we in op dualboot-smartphones”, zo vertelde marketingdirecteur Shao Yang in gesprek met TrustedReviews.

Google niet blij met dualboot smartphone met Android

huawei-windows-phone-7Huawei heeft door het annuleren van het project Windows Phone niet opgegeven. Tegenover Fierce Wireless laat het weten nog steeds Android- en Windows Phone-toestellen te blijven maken. Huawei wilde de smartphone vanaf het tweede kwartaal op de markt lanceren.

Toestellen met meerdere besturingssystemen moeten meer consumenten aanspreken, stelde de marketingdirecteur tijdens de aankondiging.

Google zou echter niet blij zijn met de mogelijkheid van dualboot-hardware met Android en varianten van Windows. Asus zou om die reden een eerder aangekondigde tablet geschrapt hebben. Samsung besloot vorig jaar de Ativ Q toch niet uit te brengen.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel