Huawei onthult 7 mei nieuwe smartphone, vermoedelijk Ascend P7

Huawei onthult 7 mei nieuwe smartphone, vermoedelijk Ascend P7

Huawei is niet bezig met een dualboot smartphone, maar een nieuw toestel gaat er zeker komen. De Chinese fabrikant heeft bekendgemaakt dat het op 7 mei een nieuwe telefoon gaat onthullen. Dat stond in een uitnodiging voor een evenement die vrijdag naar de pers is verstuurd.

Om welk toestel het gaat, liet Huawei in de brief niet weten. Vermoedelijk gaat het om de Huawei Ascend P7, de opvolger van de geroemde P6. Er gaan al langer geruchten rond dat de fabrikant bezig is met de ontwikkeling van een nieuw high-end model.

De Ascend P7 moet volgens de laatste geruchten een full hd-scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels krijgen en zal uitgerust worden met een quadcore-processor die maximaal op 1,6 GHz klokt. Met de 8 megapixel-frontcamera moet de gebruiker van het toestel selfies in uitzonderlijk hoge kwaliteit kunnen schieten.

Ascend P7 moet weer betaalbaar worden

ascend p7Mogelijk draait het toestel op het laatste Android-besturingssysteem (Android 4.4.2). Onder de motorkap heeft het naar verluidt 2GB aan werkgeheugen zitten. De accu bedraagt 2460 mAh.

Net als de voorganger moet ook de P7 een betaalbare smartphone worden. De Huawei Ascend P6 ligt nu voor rond de driehonderd euro in de winkelrekken. Het toestel had een adviesprijs van 449 euro.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel