Chromecast vanaf nu in Nederland verkrijgbaar voor 35 euro

Chromecast vanaf nu in Nederland verkrijgbaar voor 35 euro

De Chromecast, de slimme hdmi-stick van Google, is vanaf vandaag te koop in Nederland voor een adviesprijs van 35 euro. Dat heeft Google bekendgemaakt. Het apparaatje waarmee je allerhande content naar je tv kunt streamen, was al maanden verkrijgbaar in onder anderen de Verenigde Staten.

chromecast

De Chromecast is via Google Play aan te schaffen. Ieder exemplaar wordt vóór maandag 24 maart opgestuurd. Met het apparaat kunnen gebruikers via hun smartphone of tablet meer doen met hun televisie. De Chromecast plug je in de hmdi-ingang van je tv en vervolgens stuur je middels apps als YouTube, Netflix en Plex multimedia naar je televisie. Het instellen gaat eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos.

De Chromecast kopen is al mogelijk in Nederland. Lees ook onze uitgebreide Chromecast review op zustersite AndroidPlanet.

Beste Chromecast-apps

Er zijn al veel applicaties in Europa die Chromecast ondersteunen. Bijvoorbeeld Netflix en YouTube, waarmee je dus het beeld van je smartphone of tablet naar de televisie kunt sturen. Ideaal als je mensen op bezoek hebt of als je simpelweg niet naar een klein scherm wil staren.

Alle specificaties op een rijtje

  • Hdmi-stick met wifi
  • Chrome OS
  • Krijgt stroom via micro-usb-poort
  • Te gebruiken met je smartphone, tablet of laptop
  • Gewicht: 34 gram
  • Releasedatum: maart 2014

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel