Huawei maakt smartphone met Android én Windows Phone

Huawei maakt smartphone met Android én Windows Phone

Huawei heeft een smartphone in de pijplijn zitten die zowel op Android als Windows Phone draait. De dualboot-smartphone moet het besturingssysteem van Microsoft op die manier populairder maken op de Chinese markt.

Dat meldt Shao Yang, marketingdirecteur bij Huawei, tegenover Trustedreviews. Nieuw is het fenomeen ‘dualboot' niet. De laatste maanden worden steeds meer telefoons in ontwikkeling genomen die op twee mobiele besturingssystemen kunnen draaien.

Als de gebruiker het toestel opstart, kan hij aangeven welk besturingssysteem er moet worden opgestart. Huawei is blij met de dualboot-telefoon, omdat de prioriteit van Windows Phone voor het bedrijf normaliter een stuk lager ligt. “Daarom zetten we in op dualboot-smartphones.”

Release Huawei-smartphone

HuaweiEen concrete releasedatum is niet bekendgemaakt door Yang. Huawei wil de aankomende smartphone, die nog geen naam heeft, vanaf het tweede kwartaal op de markt lanceren. Toestellen met meerdere besturingssystemen moeten meer consumenten aanspreken, stelt de marketingdirecteur.

Want, zo is de gedachte bij Huawei, als een telefoon enkel op Windows Phone draait, is het aannemelijk dat consumenten niet zo snel het toestel kopen. “Als een telefoon zowel Android als Windows Phone kan draaien waar consumenten zelf een voorkeur voor kunnen geven, is het makkelijker om voor een Windows Phone te kiezen”, legt Yang uit. Momenteel verschijnt de nog naamloze dualboot-smartphone onder andere in de Verenigde Staten. Een lancering in Europa is nog niet bevestigd.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel