iPhone 2019 geruchten: de 5 dingen die we nu al ‘weten’

iPhone 2019 geruchten: de 5 dingen die we nu al ‘weten’

Ook dit jaar is de verwachting dat Apple zijn nieuwe iPhones pas ergens in 2019 gaat presenteren. Maar vrees niet! Net als voorgaande jaren zijn er al flink wat iPhone 2019 geruchten en kunnen we  heel wat vertellen over het toestel.

1. iPhone 2019 geruchten: drie nieuwe Apple-smartphones in september!

Als je vandaag een Apple Store inloopt en naar de nieuwste iPhones kijkt, zul je zien dat ze niet veel gaan verschillen van de drie nieuwe iPhones die eind 2019 in de schappen moeten liggen. Volgens de eerste geruchten zou Apple namelijk drie voor een groot deel identieke opvolgers van de iPhone XS, XS Max en iPhone XR uit willen brengen. Of dit ook betekent dat de prijzen hetzelfde blijven als vorig jaar, dat weten we nog niet.

2. Zelfde design, kleinere notch

Qua design zal er dus weinig veranderen. Reken nog steeds op een voorkantvullend beeldscherm, een glazen achterkant voor draadloos opladen en een inkeping aan de bovenkant waar de frontcamera in is weggewerkt. Apple zou mogelijk wel het formaat van deze inkerving verkleinen, omdat er een nieuwe manier is gevonden om een aantal sensoren achter het oled-scherm te verwerken. Daardoor blijft er dus meer ruimte over voor het scherm zelf!

3. Driedubbele cameralens

Vorig jaar was Smart HDR de grote nieuwe cameraverbetering. Dit jaar verwachten we de innovatie niet op software, maar op hardwaregebied. Apple zou van plan zijn om in ieder geval de opvolger van de 6,5-inch iPhone XS Max een extra cameralens op de achterkant te geven. Dat brengt de teller op drie camera’s, wat zo zijn voordelen met zich meebrengt.

Zo maak je betere foto’s bij weinig licht en wordt augmented reality beter. Ook kun je verder optisch inzoomen zonder kwaliteit te verliezen. De opvolger van de iPhone XR zou van een enkele camera de overstap naar een dubbele camera maken. De iPhone XS (Max) heeft dat nu al.

iPhone 2019 geruchten

4. Nieuwe iPhone, nieuwe chip

Als er een nieuwe iPhone verschijnt, zit er ook een nieuwe chip in die Apple zelf ontworpen heeft. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Inmiddels zijn we bij de A13-chip van het bedrijf aanbeland, die wederom de prestaties verbetert en minder aanspraak doet op de accu van het toestel. Op het moment van schrijven is er nog weinig bekend over de nieuwe chip, al zal hij door de nauwe samenwerking tussen iOS en de hardware weer tot de beste van de beste behoren.

5. usb-c in plaats van Lightning?

Het laatste gerucht is interessant, maar we zetten er nog wel onze vraagtekens bij. Na de iPad Pro 2018 zou Apple ook op de nieuwe iPhone de Lightning-poort in willen ruilen voor een usb-c-aansluiting. Dat zou grote gevolgen hebben, want daarmee kun je de iPhone op allerlei adapters aansluiten die snelladen ondersteunen, accessoires zoals fotocamera’s met de iPhone koppelen en het toestel aan een extern scherm aansluiten.

De drie nieuwe 2019 iPhones verschijnen pas in september. Kun of wil je daar niet op wachten? Neem dan een kijkje in ons overzicht met de beste smartphones van 2019.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel