App Store bereikt 50 miljard app downloads

App Store bereikt 50 miljard app downloads

Apple heeft woensdagavond bekendgemaakt dat er imiddels vijftig miljard apps zijn gedownload in de App Store. De App Store-gebruiker die deze mijlpaal verzilverde, krijgt 10.000 dollar aan App Store-tegoed.

Apple kondigde de mijlpaal aan op zijn site en meldde daarbij dat de winnaar van de 10.000 dollar binnenkort bekend wordt gemaakt. Het bedrijf had de eerste vijftig downloaders na de vijftig miljard-mijlpaal ook 500 dollar App Store-tegoed beloofd. Zij kunnen hun prijzengeld allemaal binnenkort verwachten.

De groei van App Store gaat steeds sneller. De opening van Apples app-winkel viel samen met de introductie van de iPhone 3GS in 2008. In het eerste jaar werden er ongeveer één miljard apps gedownload, maar in maart 2011 werd de grens van 25 miljard app-downloads al bereikt. Iets meer dan twee jaar later is dat aantal dus verdubbeld naar vijftig miljard.

Concurrent Google Play Store op 48 miljard

Apple maakte de 50 miljard bekend tijdens Googles keynote op Google I/O. Daar maakte Google weer bekend dat er inmiddels 48 miljard apps zijn geïnstalleerd vanuit zijn eigen Google Play Store. De app-winkel van Google ging ook in 2008 voor het eerst in de lucht, een paar maanden na de lancering van Apples App Store.

De getallen geven wel aan dat er meer apps per Apple-apparaat worden gedownload, aangezien er meer gebruikers zijn die op een telefoon of tablet met het Android-besturingssysteem werken.

Via: iPhoned

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel