iPhone SE 2-geruchten: dit weten we tot nu toe

iPhone SE 2-geruchten: dit weten we tot nu toe

De iPhone SE 2 wordt de opvolger van de iPhone SE: de goedkoopste iPhone van Apple ooit. Maar wat weten we tot nu toe over het toestel? Smartphone.nl zet de belangrijkste geruchten voor je op een rij.

Belangrijkste iPhone SE 2-geruchten op een rij

Voorlopig moeten we nog even wachten op de iPhone SE 2, maar de geruchtencarrousel begint langzaam op gang te komen. Lees hieronder wat we tot nu toe weten over de opvolger van de iPhone SE.

1. Draadloos oplaadbaar door glazen achterkant

De iPhone X, 8 en 8 Plus ondersteunen het al: draadloos opladen. En het lijkt erop dat de SE 2 deze functie ook gaat ondersteunen. Het nieuwe toestel zou namelijk een glazen achterkant krijgen. En dit is nodig, want de aluminum achterkant van de SE kan stroom niet goed geleiden. De nieuwe glazen achterkant kan dit wel, waardoor opladen zonder kabeltje mogelijk wordt.

Tevens betekent de nieuwe achterzijde dat de iPhone SE 2 een iets anders design krijgt. De SE heeft namelijk achterop boven en onder balken zoals we die kennen van de iPhone 5. De nieuwe glazen achterzijde wijst erop dat de SE 2 een achterkant krijgt zonder balken, wat de smartphone een luxueuzere uitstraling geeft.

2. Krachtigere hardware

Daarnaast lijkt het erop dat Apple de iPhone SE 2 uitrust met de A10-chip. Deze chip is een stukje krachtiger dan de A9 die in de SE zit. Naast het feit dat de telefoon hogere prestaties kan neerzetten, moet de accu door de nieuwe chip langer meegaan. De A10-chip bepaalt namelijk zelf hoeveel kernen er gebruikt worden, waardoor de accu niet onnodig hard hoeft te werken bij simpele taken, zoals het versturen van een sms'je.

3. Geen Face ID, prijzen en release

Om de prijs van de iPhone SE 2 zo laag mogelijk te houden, lijkt het er niet op dat het toestel van Face ID is voorzien. Dit betekent dat Apple de keuze maakt voor de oude vertrouwde Touch ID-vingerafdrukscanner.

Wanneer de iPhone SE 2 precies komt, is nog niet duidelijk. Een paar maanden terug leek de smartphone dit voorjaar uit te komen, maar nu lijkt dat volgens de geruchten op mei of juni. Daarnaast zal de SE 2 verkrijgbaar zijn met 32GB of 128GB opslagruimte en de verwachting is dat het toestel dezelfde verkoopprijs heeft als de SE. Dit toestel kostte bij de release 489 euro (32GB) of 589 euro (128GB).

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.

Bekijk profiel