Samsung presenteert Galaxy S9 op 25 februari

Samsung presenteert Galaxy S9 op 25 februari

Geruchten houden fans al even bezig, maar nu is de kogel door de kerk. Samsung kondigt op 25 februari de Galaxy S9 officieel aan.

Samsung Galaxy S9 aangekondigd

Met een minimalistische uitnodiging laat het Zuid-Koreaanse bedrijf weten dat het zijn toptoestel over een precies een maand aan de wereld toont. Op zondagavond 25 februari, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona, vindt de onthulling van de Samsung Galaxy S9 plaats.

Alhoewel de uitnodiging niet veel verklapt, wijst de slogan ‘The Camera Reimagined’ erop dat Samsung aan de camera heeft gesleuteld. Volgens geruchten krijgt de Galaxy S9 Plus een dubbele lens, waar de S9 over een enkele camera heeft. Ook zouden beiden toestellen in superslowmotion kunnen filmen.

Galaxy S9 aangekondigd

Dat Samsung verbeteringen aan de camera’s aanbrengt, is niet baanbrekend. Vrijwel elke fabrikant doet dat jaarlijks. Toch lijkt Samsung met de slogan vertrouwen te hebben in de nieuwe camera’s. Of dit vertrouwen te rechtvaardig valt, moet blijken als de Galaxy S9 officieel is.

Verder lijkt het erop dat de S9 geen grote verschillen vertoont ten opzichte van de Galaxy S8. Zo zouden vooral kleine aanpassingen plaatsvinden: de vingerafdrukscanner verplaatst van naast naar onder de camera. Ook draait de Galaxy S9 op nieuwe software en is de smartphone weer iets krachtiger dan zijn voorganger.

Galaxy S9 release

De verwachting is dat de S9 kort na de officiële aankondiging in de schappen komt te liggen. Bronnen spreken over een release op 16 maart. De prijs van het nieuwe toptoestel van Samsung is nog onbekend. Hiervan wordt verwacht dat deze voor de Galaxy S9 op 800 euro ligt, terwijl de S9 Plus ongeveer 900 euro gaat kosten.

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.

Bekijk profiel