iPhone XR nu in de Nederlandse winkels: dit moet je weten

iPhone XR nu in de Nederlandse winkels: dit moet je weten

Eindelijk is het zover: de iPhone XR ligt nu in de Nederlandse winkels. We vertellen je meer over de release, belangrijkste features, prijzen en levertijd in dit artikel.

iPhone XR in Nederland

De iPhone XR was vanaf 19 oktober te reserveren in Nederland en is nu officieel verkrijgbaar. Heb je de smartphone gereserveerd bij de Apple Store, dan kun je ‘m vandaag afhalen of hij wordt bij je bezorgd. Nederland behoort opnieuw tot de eerste groep landen, net als de afgelopen jaren. De iPhone XR is daardoor direct hier verkrijgbaar.

iPhone XR 2

Ben je van plan de iPhone XR te kopen? Op zustersite iPhoned vind je de beste deals om de iPhone XR los te kopen. Ook kun je natuurlijk de iPhone XR met een abonnement aanschaffen bij een provider. Het toestel is met een adviesprijs van 859 euro maar liefst 300 euro goedkoper dan de iPhone XS en XS Max, en daarmee een stuk aantrekkelijker.

Tip: check de levertijden

Houd er wel rekening mee dat de levertijden bij de verschillende providers en webwinkels verschillen. Check daarom het iPhone XR levertijd-overzicht op iPhoned, zodat je precies weet bij welke partijen je de smartphone het snelst in huis hebt. De XR is bij de meeste shops goed op voorraad, al gelden voor de kleuren rood en koraal langere levertijden.

Dit is de iPhone XR

De iPhone XR lijkt in veel opzichten op de duurdere XS, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. Zo heeft de goedkopere iPhone een lcd-scherm in plaats van oled, en zijn de randen rondom het display iets dikker. Ook heeft de XR een enkele cameralens, al is er wel een portretmodus aanwezig voor fraaie bokeh-foto's.

Daarentegen beschikt de iPhone XR over dezelfde krachtige A12-chip en is er Face ID en ondersteuning voor draadloos opladen aanwezig. De resolutie van het scherm is verder iets lager. Bovendien komt de telefoon in allerlei toffe kleuren: zwart, wit, rood, blauw, geel en koraal.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel