4 redenen waarom de iPhone XR de moeite waard is

4 redenen waarom de iPhone XR de moeite waard is

De iPhone XR bewijst dat duur niet altijd beter is. Het toestel is flink goedkoper dan de iPhone XS en XS Max, maar zit toch boordevol nieuwe functies. Dit zijn 4 redenen waarom de iPhone XR een interessant toestel is.

iPhone XR release: waarom het instapmodel interessant is

De iPhone XR is het nieuwe instapmodel van Apple. Het toestel werd gelijktijdig met de iPhone XS en XS Max aangekondigd, maar komt pas op 26 oktober in Nederland uit. De iPhone XR vertoont veel gelijkenissen met de iPhone XS, maar er zijn verschillen. Het toestel is echter zeker de moeite waard.

1. Prijs: de goedkoopste

Veel mensen letten bij het aanschaffen van een telefoon op de prijs. De iPhone XR is met zijn adviesprijs van 859 euro bij afstand de goedkoopste iPhone van dit jaar. De XS kost namelijk 1159 euro terwijl je voor de XS Max minstens 1259 euro kwijt bent.

iPhone XR

2. Scherm: het beste van twee werelden

De iPhone XR heeft een 6,1 inch-lcd-scherm en is daarmee net iets groter dan de iPhone X (5,8 inch). In vergelijking met de twee nieuwe toestellen valt hij precies in het midden. De iPhone XS is 5,8 inch groot terwijl de XS Max een stuk groter is met zijn 6,5 inch-scherm.

Dankzij het voorkantvullende scherm blijven de afmetingen van de iPhone XR beperkt. Het lcd-scherm is natuurlijk iets minder dan het oled-display van de XS, maar dit merk je eigenlijk alleen maar als je ze naast elkaar ligt.

3. Lekker kleurrijk

De iPhone XR is verkrijgbaar in zes felle kleuren. Je kunt kiezen uit rood, geel, wit, roze, zwart en blauw. Het is voor de eerste keer in jaren dat Apple afstapt van de gebruikelijke kleuropties: grijs, zilver en goud. Fans van kleurrijke telefoons kunnen daarom terecht bij de iPhone XR.

4. Bijna hetzelfde als de iPhone XS

De iPhone XR is honderden euro's goedkoper dan de iPhone XS (Max), maar beschikt over grotendeels dezelfde specificaties. Zo is hij razendsnel dankzij de nieuwe A12-chip, die een stuk kleiner en zuiniger is dan zijn voorganger. Dit zorgt er mede voor dat de accuduur van de XR zelfs beter is dan van de XS.

Verder beschikt de iPhone XR over Face ID voor razendsnel ontgrendelen, draadloos opladen en draait hij standaard op iOS 12. Deze versie van het besturingssysteem richt zich op stabiliteit en betrouwbaarheid. Onder meer de notificaties zijn overzichtelijker geworden en dankzij Schermtijd krijg je grip op je smartphoneverslaving.

iPhone XR kopen

Ben je geïnteresseerd in de iPhone XR? Je kunt het toestel zowel los als in combinatie met een abonnement aanschaffen. Check hiervoor de uitgebreide iPhone XR met abonnement prijsvergelijker en losse iPhone XR prijsvergelijker op onze zustersite iPhoned.

Voor een los toestel betaal je de volgende prijzen:

Geschreven door Michel van 't Klaphek

Freelance journalist die graag schrijft over technologie en privacy, de zakelijke kant van smartphones en de mensen achter de industrie. Daarnaast fanatiek sporter en bijna afgestudeerd als economisch geograaf.

Bekijk profiel