Dit zijn de 4 tofste features van de Huawei Mate 20 Pro

Dit zijn de 4 tofste features van de Huawei Mate 20 Pro

De Huawei Mate 20 Pro is officieel aangekondigd en hoewel de smartphone in de basis een tradioneel vlaggenschip is, zijn er ook een aantal geinige features aanwezig. Smartphone.nl bespreekt er een aantal met je.

1. Drie camera's

Eén van de belangrijkste features van de Huawei Mate 20 Pro is de driedubbele camera aan de achterkant. Dit kennen we van de P20 Pro, die eerder dit jaar werd uitgebracht, maar de Mate 20 Pro moet nog mooiere foto's maken. Het gaat om drie cameralenzen van respectievelijk 40, 20 en 8 megapixel. Er zit één ultrawijde lens bij, zodat je makkelijker meer op beeld zet.

Daarnaast heeft Huawei de camerasoftware flink onder handen genomen. Zo presteert de camera beter bij donkere lichtomstandigheden en gebruikt de Mate 20 Pro kunstmatige intelligentie nu ook voor video's. Nieuw is bijvoorbeeld de AI Portrait Mode, waarbij de achtergrond zwart-wit wordt gemaakt, en de voorgrond juist kleur heeft.

2. Vlotte en veilige gezichtsontgrendeling

Een andere toffe feature is de gezichtsherkenning van de Mate 20 Pro, die flink is verbeterd ten opzichte van vorige Huawei-telefoons. De fabrikant gebruikt niet alleen de frontcamera om je gezicht te herkennen, maar heeft verschillende sensoren ingebouwd. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om een dotprojector en infraroodcamera om een 3D-scan te maken, net zoals Face ID van de iPhone XS en XS Max dit doet.

Het verschil is dat de gezichtsherkenning van de Mate 20 Pro een stuk sneller is dan Face ID. Haal je het toestel uit stand-by, dan ga je in principe gelijk door naar je homescreen. De nieuwste iPhones hebben een zichtbare seconde nodig om dit proces te voltooien.

3. Supersnel opladen en grote accu

Huawei's Mate-reeks onderscheidt zich ook door de goede accuduur, en met de Mate 20 Pro doet de fabrikant er een stukje bovenop. Het toestel heeft een 4200 mAh-accu, wat zo'n 30 tot 40 procent groter is dan de gemiddelde high-end Android-smartphone. Daardoor kun je met gemak anderhalve dag zonder opladen. Gebruik je de telefoon iets minder, dan is twee dagen op een volle lading prima mogelijk.

https://www.youtube.com/watch?v=n865Zh15uV0

Misschien nog wel toffer: de accu van de Huawei Mate 20 Pro laadt supersnel op. In een halfuur zit de smartphone weer vol 70 procent vol en dat is iets wat we nog niet eerder hebben gezien. De Mate 20 Pro ondersteunt ook draadloos opladen, maar dat gaat logischerwijs een stukje langzamer.

4. Reverse wireless charging

De meest opvallende functie van de telefoon is zonder twijfel ‘reverse wireless charging'. Je kunt andere smartphones namelijk opladen door ze op de Huawei Mate 20 Pro te leggen. Hiervoor moeten ze wel draadloos opladen ondersteunen, maar de meeste high-end smartphones hebben dit inmiddels ingebouwd.

Is de iPhone van een vriend bijvoorbeeld bijna leeg, dan kun je ‘m op de achterkant van de Mate 20 Pro leggen, waarna hij begint met laden. Klein nadeel is dan wel dat je beide telefoons niet meer kunt gebruiken.

Release en prijs van Mate 20 Pro

De Huawei Mate 20 Pro ligt (samen met de reguliere Mate 20) vanaf 2 november in de Nederlandse winkels. De adviesprijs bedraagt 999 euro voor een losse Mate 20 Pro. Op zustersite Android Planet vind je ook de beste deals voor een Huawei Mate 20 Pro met abonnement. Bestel je voor 1 november, dan krijg je gratis de nieuwe Huawei Watch GT, een smartwatch die meerdere dagen zonder opladen kan.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel