LG gaat weer Windows Phones fabriceren

LG gaat weer Windows Phones fabriceren

Momenteel neemt vooral Nokia het voortouw in de productie van Windows Phones, maar LG gaat zich ook aan nog vrij beperkte lijstje Windows Phone-fabrikanten toevoegen.

Het Windows Phone 8-toestel waaraan het bedrijf werkt, zou nog in een vroeg stadium van zijn productie zitten. Daarom is over een mogelijke releasedatum nog niets bekend. Dit meldde het hoofd van LG in India tegenover de Indiaase nieuwssite Light Reading India.

Het LG-hoofd liet ook niets los over de specificaties van het toestel en waar het bedrijf van plan is om hem allemaal uit te brengen. Dit gaat nog per markt bekeken worden. Momenteel is het marktaandeel van Windows Phones nog vrij beperkt, maar er zit zeker groei in.

Android blijft de focus, niet Windows Phones

Eerder maakte LG ook al Windows Phones, zoals de Optimus 7 uit 2010. LG geeft wel aan dat het zich niet volledig op Windows Phone 8 gaat richten. Android blijft het voortouw voeren. Dit beleid passen bedrijven als HTC en Huawei ook toe, met de enkele WP8-toestellen die ze uitbrengen. Alleen Nokia zet momenteel volledig in op Microsofts mobiele besturingssysteem.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel