LG winst stijgt dankzij succesvolle mobiele tak

LG winst stijgt dankzij succesvolle mobiele tak

Fabrikant LG heeft zijn omzet en winst het afgelopen kwartaal zien stijgen, mede dankzij zijn succesvolle mobiele tak. In het derde kwartaal gingen 12 miljoen LG-telefoons over de toonbank.

De LG winst bedroeg in het derde kwartaal een kleine 200 miljoen dollar, 27 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 12,5 miljard dollar voor het bedrijf als geheel.

De mobiele tak van LG behaalde het afgelopen kwartaal bijna 25 procent meer omzet en noteerde een omzet van 2,75 miljard dollar. Winstcijfers voor de afzonderlijke divisies zijn niet bekendgemaakt.

Winst LG stijgt dankzij mobieltjes

LG winst LG G2LG doet het dus vooral in de mobiele branche goed. Het bedrijf verscheepte in het derde kwartaal 12 miljoen smartphones; net iets minder dan de 12,1 miljoen die in het tweede kwartaal werden verkocht. Het succes is deels te verklaren door de populaire L-serie van LG en de verschijning van de Optimus G Pro.

In het vierde kwartaal kan de omzet van LG mogelijk verder toenemen als gevolg van de release van het nieuwe topmodel, de LG G2. Deze smartphone is verschenen in oktober en voorzien van Android 4.2.2 (Jelly Bean) en een vlotte 2,3GHz-quadcore-processor.

Wat het toestel speciaal maakt, zijn de dunne randen rondom het 5,2 inch scherm. Hierdoor lijkt het beeld nog groter. Daarnaast zijn de volumetoetsen en powerknop naar de achterkant van de smartphone verschoven voor extra gebruiksgemak.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel