Nokia begonnen met Amber-update voor Lumia’s

Nokia begonnen met Amber-update voor Lumia’s

Het heeft een flinke tijd geduurd, maar Nokia Lumia-bezitters kunnen vanaf vandaag eindelijk de zogeheten Amber-update voor Windows Phone 8 binnenhalen, als de Amber-update voor Lumia's al beschikbaar is voor jouw toestel en provider althans.

Vooralsnog is de Amber-update in Nederland nog alleen beschikbaar voor Nokia Lumia 920-bezitters die klant zijn van KPN of Vodafone. Voor een actueel overzicht kun je terecht op de Nokia-website. Het wordt verwacht dat tegen eind september alle toestellen van de update zijn voorzien.

Amber-update voor Lumia's een uitgebreide download

Windows Phone 8De Amber-update voor Lumia-toestellen die Windows Phone 8 draaien, is eigenlijk een pakket van allerlei eerdere updates, zoals de zogeheten GDR2-update van Microsoft zelf. Door dit onderdeel van het pakket wordt de fm-radio van je Lumia-telefoon bijvoorbeeld ingeschakeld.

Nokia heeft zijn rijke aanbod aan Windows Phone-apps daarnaast uitgebreid, met ondere andere de nieuwe Nokia Pro Cam en Nokia SmartCam. De kleurverzadiging en of -temperatuur zijn na de update eveneens in te stellen. Kleuren zien er standaard vrij verzadigd uit.

Het is voor Nokia Lumia-bezitters te hopen dat zij de sprong naar de GDR3-update dit jaar ook nog gaan meemaken. Tot dusver is Microsoft niet enorm snel met het uitbrengen van updates voor zijn mobiele besturingssysteem.

Via: Tweakers

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel