Samsung Galaxy Note 3 nu in Nederland te koop

Samsung Galaxy Note 3 nu in Nederland te koop

Het nieuwe topmodel uit de Galaxy Note-serie, de Samsung Galaxy Note 3, is vanaf woensdag overal in Nederland verkrijgbaar.

De Samsung Galaxy Note 3 beschikt over een quadcore-processor die op maximaal 2.3GHz draait, 3GB aan werkgeheugen, een 13-megapixel-camera en 16 of 32GB aan interne opslagruimte. De Galaxy Note 3 heeft een adviesprijs van 749 euro en ligt vanaf vandaag dus in de Nederlandse winkels, net als de smartwatch Galaxy Gear.

Er is ook een speciale actie in Amsterdam en Rotterdam. Daar is het toestel alleen op woensdag 25 september gratis te verkrijgen bij het afsluiten van een tweejarig Vodafone Red-abonnement ter waarde van 54 euro per maand. De rijen voor op de Kalverstraat in Amsterdam en Lijnbaan in Rotterdam zijn naar verluidt echter flink.

Nieuwe Galaxy Note 3 heeft verfrist design

Het design van de Samsung Galaxy Note 3 is grotendeels gelijk gebleven aan de Galaxy Note 3. De behuizing is dunner en ietwat breder, maar wat vooral opvalt is het scherm: deze vult bijna de gehele voorkant door de zeer kleine bezel (schermrand).

Ook de achterkant is voortaan van een leer-achtig materiaal, hoewel het geen daadwerkelijk leer is. De Galaxy Note 3 krijgt ook speciale covers, waaronder één met een gat waardoor je alleen de tijd en andere belangrijke informatie mee kan zien.
m1mx67tap710_wd1280

Software op veel punten verbeterd in Galaxy Note 3

Het toestel draait op Android 4.3 (Jelly Bean) en beschikt net als zijn voorgangers over de S Pen, Samsungs eigen stylus. De nieuwe S Pen is samen met de software geoptimaliseerd om beter te multitasken. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw menu aanwezig dat door de S Pen wordt geactiveerd en gebruikers snel acties laat uitvoeren. Dit nieuwe menu heet Air Command.

Samsung komt ook met de zogeheten S Finder. Dit is een app voor universele zoekopdrachten. Andere bestaande Samsung-apps, zoals S Note en Multi Window, zijn eveneens verbeterd. Samsung Knox, de speciale beveiligingsmethode van Samsung, is nu bovendien voor iedereen beschikbaar.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel