Is dit de robuustere versie van de Samsung Galaxy S6?

Is dit de robuustere versie van de Samsung Galaxy S6?

Er zijn foto's gelekt van de vermeende Samsung Galaxy S6 Active. Het toestel zou grotendeels dezelfde specificaties als de Galaxy S6 hebben, maar meer bescherming bieden.

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

Galaxy S6 Active specificaties

Het is goed te zien dat de Galaxy S6 Active een stuk steviger is dan zijn de Galaxy S6, een kenmerk dat we ook bij eerdere Active-toestellen hebben gezien. Dit robuuste ontwerp beschermt de smartphone beter tegen krassen, stoten, stof en water dan de reguliere variant. Daardoor is hij wel een stuk dikker.

Samsung Galaxy S6 ActiveOp de gelekte foto’s is duidelijk te zien dat de Galaxy S6 Active drie fysieke knoppen onder het scherm heeft in plaats van aanraakgevoelige knoppen zoals bij de S6. De vingerafdrukscanner is bovendien niet langer aanwezig.

Maar er zijn meer verschillen. Volgens GSMArena krijgt de S6 Active een grotere accu dan de S6: 3500 mAh in plaats van 2550 mAh. Op de foto is duidelijk te zien dat de speaker in de achterkant is verwerkt. De luidspreker bevindt zich bij de Galaxy S6 aan de onderzijde. Naast de speaker vinden we aan de achterkant tevens een hartslagmeter.

Afgezien van een stevigere behuizing en grotere accu heeft de Galaxy S6 Active volgens de geruchten dezelfde specificaties als de Samsung Galaxy S6. Dat betekent dat we een toestel kunnen verwachten met onder meer een 5,1 inch super-amoled-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (QHD), Exynos 7 octacore-processor, 3GB werkgeheugen en een 16 en 5 megapixel-camera.

Het is nog onduidelijk of en wanneer de Samsung Galaxy S6 Active daadwerkelijk uitgebracht wordt.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel