Samsung overweegt goedkope Galaxy’s te updaten naar Android 4.4

Samsung overweegt goedkope Galaxy’s te updaten naar Android 4.4

Samsung overweegt goedkope Galaxy's waaronder de Galaxy S4 mini, Galaxy S3 mini en Galaxy Ace 3 te voorzien van een update naar Android 4.4 (KitKat).

goedkope Galaxy Android 4.4Naast die drie toestellen worden mogelijk ook de Galaxy S Advance, Galaxy Ace 3, Galaxy Core, Galaxy Fame en Galaxy Ace 2 bijgewerkt naar de laatste versie van het Android-besturingssysteem. Het is goed nieuws voor bezitters van deze goedkope Galaxy-toestellen, al heeft Samsung nog niet bevestigd dat deze ook daadwerkelijk een update ontvangen. Momenteel zijn de smartphones ‘under investigation' voor een update naar Android 4.4.

Dat deze reeks van Galaxy-telefoons mogelijk een update tegemoet mogen zien, is niet ondenkbaar. Android 4.4 is gaat namelijk stukken efficiënter om met het werkgeheugen, waardoor de nieuwste Android-versie ook soepel draait op ‘oude' smartphones met tenminste 512MB werkgeheugen. Dat is een heel verschil met Android 4.3 (Jelly Bean) dat meer vereist van je Android-toestel en is te danken aan een reeks verbeteringen genaamd Project Svelte.

Daarnaast brengt Android 4.4 diepere integratie van Google Now met zich mee, gaat multitasken soepeler en integreert Hangouts chatberichten, sms'jes en mms'jes. Ook fijn is dat je met KitKat snel schakelt tussen een zeer nauwkeurige en energiezuinige locatie-instelling en dat de Telefoon-app is vernieuwd en voorzien van meer functies.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel