iOS 7 beta 2 beschikbaar voor ontwikkelaars

iOS 7 beta 2 beschikbaar voor ontwikkelaars

Maandagavond konden alle ontwikkelaars voor iPhone- en iPad-apps de tweede versie van de iOS 7-bèta binnenhalen. iOS 7 is nu dus ook te installeren op iPads, iets wat voorheen nog niet kon.

De update is via de ontwikkelaarssite te downloaden en ‘over the air’. Apple noemt zelf alleen enkele fixes in de zogeheten changelog die je ziet bij de installatie, maar er zijn wel degelijk enkele nieuwe functies toegevoegd en teruggehaald met iOS 7 beta 2. De voornaamste update is uiteraard dat iOS 7 eindelijk naar de iPad is gekomen, zodat ontwikkelaars voor dat platform ook aan de slag kunnen met het bijwerken van hun apps.

Alle veranderingen van iOS 7 beta 2 op een rij

iOS 7Daarnaast is de Dictafoon teruggekeerd, die ontbrak bij de eerste bètaversie van iOS 7. Hip detail: de geluidsgolven die het icoontje sieren, representeren nu het woord ‘Apple’. Er is ook een nieuwe vrouwelijke en mannelijke stem voor de Amerikaanse versie van Siri toegevoegd. De tweede bèta van iOS 7 brengt tevens de volgende zaken met zich mee, al zullen we vast wel iets gemist hebben:

  • In de Weer-app is er nu een handig overzicht met steden en een °C/°F-switch
  • In Safari zie je al je favorieten als je de adresbalk selecteert en leeg laat
  • Herinneringen zijn nu af te vinken in het Berichtencentrum
  • Knoppen voor de muziekfunctie in het Bedieningspaneel zijn iets aangepast
  • Bij updates in je vergrendelscherm staat nu de tekst ‘bekijk’
  • Apps als FaceTime, Herinneringen en Kiosk zien er weer iets anders uit
  • Last but not least: alles voelt al veel vloeiender aan, zoals het sluiten van apps in het multitasking-venster

Na het installeren krijg je ook de mogelijkheid om iClouds sleutelhanger te gebruiken, maar deze functionaliteit lijkt nog niet bij naar behoren te werken bij iedereen. In de herfst van dit jaar moet iOS 7 officieel verschijnen, waarschijnlijk samenvallend met de release van een nieuwe iPhone – waarschijnlijk de 5S – en iPad.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel