Specificaties van de Huawei Ascend W2 onthuld

Specificaties van de Huawei Ascend W2 onthuld

Er komen weinig Windows Phone 8-toestellen uit naast die van Nokia. Huawei wil dit gat met de Huawei Ascend W2 enigszins gaan dichten.

Woensdag zijn de specificaties van het nieuwe Windows Phone 8-toestel van Huawei uitgelekt, en anders dan eerder gedacht gaat het wederom om een betaalbare Windows Phone 8-telefoon. De Ascend W2 huisvest namelijk een bescheiden 4,3 inch-scherm van slechts 800 bij 480 pixels en heeft een dualcore-processor die draait op 1.4GHz.

Ascend W2Daarnaast bevat het toestel 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan interne opslagruimte en een accu met een capaciteit van 1700 mAh. Dit is gelukkig wel meer dan de Ascend W1, die het nog met een erg beperkte 4GB moest doen. Het besturingssysteem neemt op Windows Phone 8-toestellen immers al circa 2,6GB in beslag.

Het is nog niet bekend wanneer het toestel verschijnt en voor welke prijs, maar die adviesprijs zal waarschijnlijk niet al te hoog liggen. De op het Mobile Asia Expo getoonde modellen hadden een felrode en gele behuizing. Felgekleurde buitenkanten lijkt de trend te zijn bij Windows Phone 8-telefoons.

Bron: Windows Phone Central

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel