Zeven van de tien smartphones draaien op Android in Europa

Zeven van de tien smartphones draaien op Android in Europa

In het eerste kwartaal van 2013 had Android in Europa een marktaandeel van 69 procent volgens marktonderzoeksbureau IDC. Dit was in het eerste kwartaal van 2013 nog slechts 55 procent.

Het marktaandeel van Apple nam lichtelijk af: in het eerste kwartaal van 2013 was er sprake van een marktaandeel van 20 procent, terwijl dat een jaar eerder nog 25 procent was. Windows Phone 8 steeg van 4 procent naar 6 procent. BlackBerry valt vrijwel weg in de ‘others’-categorie, en voorlopig blijft Android in Europa dus nog wel even de grootste.

Samsung blijft de grootste fabrikant

SamsungWat betreft merken is Samsung momenteel de grootste. Zij hadden met 19,9 miljoen verscheepte toestellen maar liefst 46 procent van de telefoonmarkt in handen tijdens het eerst kwartaal van 2013. Apple moest het net als Nokia met 14 procent doen. Daarna volgt Sony met 7 procent en LG met 6 procent. Alleen Samsung, Sony en LG wisten hun marktaandeel te vergroten ten opzichte van het vorige jaar.

Als je alleen naar de smartphonemarkt kijkt, is het beeld vergelijkbaar, maar hierbij moet wel gezegd worden dat maar liefst 31,6 miljoen van de 43,6 miljoen verscheepte telefoons een smartphone was in het eerste kwartaal van 2013.

Marktonderzoeksbureau Canalys meldde onlangs nog dat driekwart van de mobiele telefoons smartphones zullen zijn in 2017. Dit is bij de verkopen op de telefoonmarkt in Europa nu dus al het geval, maar dan wordt natuurlijk alleen gekeken naar de verkoopcijfers, niet de toestellen die mensen nog in huis hebben liggen.

Bron: IDC

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel