Huawei introduceert Ascend P6

Huawei introduceert Ascend P6

Huawei heeft dinsdag de komst van de Acend P6 bevestigd middels een te vroeg verschenen persbericht. Het gaat hierbij om een ontzettend dun Android-toestel met een 4,7 inch-scherm.

De Huawei Ascend P6 is namelijk slechts 6,18 millimeter dik. Het scherm van het toestel heeft daarnaast een hd-resolutie, maar hierbij is niet aangegeven of het om een resolutie van 1280 bij 720 pixels of 1920 bij 1080 pixels gaat.

De Ascend P6 bevat verder een quadcore-processor die draait op 1.5GHz, een 8-megapixel-camera, een 5-megapixel-frontcamera en een batterij met een capaciteit van 2000 mAh. Het toestel draait bovendien op Android 4.2.2, de laatste versie van Android.

De MagicTouch

Een van de opvallendste functies van de Ascend P6 is toch wel Huawei's ‘MagicTouch’. Dankzij MagicTouch is het namelijk mogelijk om het scherm van de Ascend P6 te bedienen terwijl je handschoenen aan hebt. De komende winter zijn je vingertoppen dus veilig in de frisse buitenlucht.

De Ascend P6 komt uit in het zwart, wit en roze, met bijbehorende cases. Deze maand is het toestel al in China verkrijgbaar; Europeanen moeten nog tot juli wachten. Een adviesprijs is nog niet bekend.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel