Verkeersinformatie voor BlackBerry OS 10 via TomTom

Verkeersinformatie voor BlackBerry OS 10 via TomTom

De Maps-app van BlackBerry OS 10 krijgt binnenkort realtime verkeersinformatie verkeersinformatie van TomTom. Hiervoor zijn de twee bedrijven tot een overeenkomst gekomen, zo meldt een persbericht.

De live verkeersinformatie TomTom zal er onder andere voor zorgen dat de Maps-app van BlackBerry OS 10 je via snellere wegen naar een bepaalde locatie kan wijzen, waarbij de aankomsttijden nauwkeuriger kunnen worden geschat.

BlackBerry OS 10-gebruikers kunnen TomTom daarnaast helpen met het nog beter maken van de verkeersinformatie door het bedrijf anoniem van bepaalde data te voorzien. Dit is uiteraard optioneel, dus niet verplicht.

BlackBerry werkte voor Maps-app al samen met TomTom

“Nauwkeurige verkeersinformatie in BlackBerry Maps integreren is een belangrijke feature voor klanten, en TomTom is een erkende leider die verkeersinformatie geeft aan veel bedrijven in de markt”, meldt BlackBerry-topman Adrian Gould over de deal.

De kaarten-app van BlackBerry gebruikte net als Apple Maps al langer gebruik van de kaartgegevens van TomTom, onder andere voor turn-by-turn-navigatie, 3d-weergave en informatie over interessante punten op de kaart.

Geschreven door Anne Kregting

Voormalig webredacteur van Smartphone.nl. Voorliefde voor schrijven, schrijven en schrijven, maar ook voor social media en lekker eten. Kind uit de jaren '90 - vindt het dagelijks leven ondenkbaar zonder mobiele technologie.